Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Pogledajte fantastične poluge na nogama koje su izveli Sterling i Magomedsharipov (VIDEO) | Fight Site

Pogledajte fantastične poluge na nogama koje su izveli Sterling i Magomedsharipov (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.09.2018 15:18h Autor:

Magomedsharipov vs. Davis

Aljamain Sterling i Zabit Magomedsharipov na istom su eventu slavili tehnikom koja je do sada izvedena samo jednom u povijesti UFC-a. U pitanju je modificirana poluga na koljeno, a zanimljivo je kako niti jedan za to nije nagrađen bonusom.

U pitanju je tehnika kojom je do sada svoju UFC borbu uspio završiti tek Kenny Robertson, 2013. godine protiv Brocka Jardinea. Radi se u nekonvencionalnoj tehnici za koju izvesti se prvo moraš naći u poziciji koja nije česta, a onda pored toga i pokazati jako dobru tehniku i snalažljivost. Upravo zbog toga se tako nešto nije viđalo pa čak niti kao pokušaj. No, kada imate čudesan event kao ovaj UFC 228 i takve stvari su moguće da se dogode čak dva puta.

Prvi primjer dolazi iz borbe Aljamaina Sterlinga i Codya Stammana, a “Funkmaster” ju je izveo nakon tranzicije u kojoj je držao leđa svog protivnika. Čim je uhvatio nogu, Stamman je tapkao, no i to je bilo prekasno, budući da je njegovo koljeno već doživjelo ozljedu čija priroda još uvijek nije poznata. Vjerujte, puno je gadnije nego što na ovom videu izgleda.

Ista tehnika, ali izvedena na drugačiji način viđena je u borbi između Zabita Magomedsharipova i Brandona Davisa. Davis je u toj borbi sjajnom taktikom uspio neutralizirati Dagestanca prve četiri minute, ali kada se Zabit uspio opustiti i postaviti ritam borbe na onako kako on želi, ponovno smo mogli uživati u njegovoj jedinstvenoj vještini. Spomenuta poluga, kojom je završio borbu, samo je još jedan dokaz o kakvoj je borcu riječ. Borcu kod kojeg nas više niti jedna vještina ili tehnika ne smije iznenaditi. Jednostavno, dovoljno ga je malo gledati da stvoriš dojam da taj čovjek ima sve. A tko zna, možda istina i nije daleko od toga.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI