Pogledajte borbe novih UFC-ovih teškaša i poluteškaša kojima su došli do ugovora (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.08.2018 18:38h Autor:

Juan Adams

Poluteška i teška kategorije inače su uvjerljivo najpopularnije kategorije borilačkih sportova u našim krajevima. Upravo zbog toga fanovi baš i nisu sretni malim brojem UFC boraca na njihovim rosterima. Ipak, Dana White’s Tuesday Night Contender je pomogao da dobijemo dva nova teškaša te četiri poluteškaša. Upoznajte ih kroz njihove borbe!

Područja odakle dolaze čitatelji Fight Sitea specifična su po odabiru kategorija u kojima prate borbe, neovisno o kojem se borilačkom sportu radu. I dok su u nekim dijelovima svijeta, poput latinoameričkih država ili mnogih azijskih država, najpopularnije niže kategorije, nekako oduvijek kruži neki dojam da u svijetu ipak najveća popularnost pripada onim borcima iz srednjih kategorija, što se uostalom može vidjeti po popularnosti i zaradi istih. No, veliki momci će i takvima uvijek predstavljati nešto posebno intrigantno pa iz tog razloga je sjajno vidjeti kako UFC ima šest novih talentiranih “velikih momaka”.

U prvoj epizoda Contender Seriesa svoje je mjesto na rosteru osigurao Alonso Menifield, a za to mu je trebalo tek nešto više od deset sekundi. Time je sezona krenula i više nego impresivno, a neporaženi Menifield je ugovor zaradio iz drugog pokušaja. Prošle godine je upisao pobjedu nakon ozljede oka svog protivnika, što nikako nije bio način koji bi dovoljno impresionirao predsjednika UFC-a da mu da ugovor.

Druga epizoda donijela je novog poluteškaša, koji je bio tek nešto sporiji u završnici od prethodnog. Ryan “Superman” Spann također je bio dio prethodne sezone, no tada je poražen od Karla Roberson. Imresivan niz u LFA promociji donio mu je novu priliku koju je čvrsto zgrabio. Već ima ugovorenu i prvu UFC borbu. 22. rujna u Brazilu čeka ga borba protiv Luisa Henriquea koji se spušta u polutešku kategoriju.

Danas smo pisali o tome kako je svoj prvi UFC nastup ugovorio i 22-godišnji Australac, Jim Crute. U pitanju je borac za kojeg je Dana White izjavio kako ga je oduševio možda i najviše u cijeloj sezoni, a iz Australije dolaze informacije kako bi on mogao biti iduća velika stvar “from down under”. Za pobjedu mu je trebalo malo dulje nego gore navedenim prethodnicima, no za to vrijeme je uspio i pokazati više stvari iz svog arsenala.

O Jeffu Hughesu smo također već pisali, budući da je u pitanju glavni sparing partner Stipe Miočića. On je rutinski savladao svog protivnika, nakon čega je odmah zatražio Top 15 teškaša za protivnika. Dana White je izjavio kako mu izgleda spreman te da će upravo to i dobiti. Čekamo ime protivnika i datum kada će debitirati.

Drugi teškaš je Juan Adams, borac koji mora skidati kilograme da bi uspio ostati ispod granice od 120 kilograma. 196 centimetara visoki borac prezentirao je ogromnu snagu i vrlo dobru pokretljivost za svoju težinu. Jedna čekamo prvu UFC borbu, kada bi mogla biti testirana i njegova kondicija, što ovdje ipak nije uspjelo doći na vidjelo. Adams se uspio sjajno izvuči iz pokušaja poluge te nakon toga i završiti svog protivnika strašnim udarcima.

Kennedy Nzechukwu iz Nigerije je 196 centimetara visoki poluteškaš, koji je već ostvario pobjedu u prošlosezonskom izdanju showa, no tada nije dobio ugovor. U međuvremenu je skupio još ponešto iskustva i vratio se te je izgledao još impresivniji. Upravo tako nešto mu je Dana White prognozirao prošle godine, kada mu je rekao kako će promatrati njegov napredak i da će sigurno dobiti neku vrstu poziva. Kada je ona došla, ovaj borac ju je apsolutno iskoristio.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI