Počeo raspad “sindikata boraca” prije nego što je uopće osnovan! Dva istaknuta člana napustila udrugu zbog curenja informacija

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.11.2016 12:48h Autor:

Leslie Smith

Čini se da se “sindikat boraca” počeo raspadati prije nego što je uopće osnovan.

Naime, Udruga profesionalnih boraca (PFA), osnovana s ciljem da ujedini borce i štiti njihova prava i interese, ostala je bez dva člana nakon što je u javnost procurio popis boraca koji su trebali biti potencijalni članovi odbora.

Organizaciju su tako odlučili napustiti jedan od njezinih suosnivača, Lucas Middlebrook, u MMA krugovima najpoznatiji kao odvjetnik Nicka Diaza, i UFC-ova borkinja Leslie Smith.

Smith je odlučila raskinuti suradnju jer je dogovor bio da će pregovori s borcima ostati u tajnosti te je bila šokirana kada je na portalu MMA Junkie početkom mjeseca izašla lista s imenima boraca. Smith smatra da je zbog nedostatka povjerenja ostanak u organizaciji jednostavno prerizičan.

“Obećala sam svima s kojim sam pričala da će sve ostati u tajnosti. I Jeff(Borris) i Lucas su meni obećali da je sve povjerljivo…Nisam odmah htjela izaći s odlukom jer sam znala da će se UFC i svi ostali smijati zbog nedostatka jedinstva u pokušaju da ljude ujedinimo. To je smiješno i sramotno, slažem se s tim i ne želim tome doprinositi.”

Middlebrok je također razočaran situacijom, a udrugu je djelomično napustio i zato što je Smith napravila isto:

“Još uvijek ne znam tko je objavio informacije. To me muči jer sam zagovarao osnivanje odbora boraca zato da postignemo solidarnost i povjerenje, ali ovaj neuspjeh da sačuvamo informacije je napravio upravo suprotno…Vidjeti da je najveći zagovornik (Smith) od početka priče izgubio vjeru, jednostavno sam odlučio da to nije organizacija za mene”, rekao je Middlebrook.

Na popisu boraca zainteresiranih za rad u organizaciji našli su se Leslie Smith, Kajan Johnson, Al Iaquinta, Donald Cerrone, Paige VanZant, Anthony Johnson, Eddie Alvarez, Nick Diaz, Urijah Faber, Tim Kennedy i Gilbert Melendez.

Curenje informacija veliki je korak unazad u smislu uspostavljanja povjerenja s borcima koji ionako nisu bili sto posto odlučni da sudjeluju, a sada postoji vjerojatnost da dođe do domino efekta, odnosno da mnogi borci u strahu od UFC-a postupe jednako kao Smith i u potpunosti se isključe iz cijele priče.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI