Pobjednik TUF-a ima originalno opravdanje zbog pada na doping: Bila je to kontaminirana pilula za potenciju!

UFC Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 25.10.2017 09:34h Autor:

Ilustracija

Samo dva tjedna nakon pobjede na TUF-u 25, Jesse Taylor se nagodio s Komisijom te je prihvatio godinu dana suspenzije radi pada na doping testu, točnije na supstancu “clomiphen”.

UFC-ovac je bio pozitivan na testu čiji je uzorak uzet izvan natjecanja, a uoči njegovog njegovog prvog nastupa u Octagonu nakon pobjede na “reality showu”. No, Taylor sada ima drugačiju priču. U posljednjem razgovoru s Arielom Helwanijem talentirani borac tvrdi kako nije varao, nego se radilo o kontaminiranoj piluli za potenciju. Isto objašnjenje i istu ispriku je, podsjećamo, imao i Jon Jones prilikom prvog pada na doping testu.

Taylor je Helwaniju potvrdio i kako je pilulu dobio od alternativnog liječnika, a da je na nagodbu s Komisijom pristao jer je tako jeftinije.

“Ja nisam jedan od onih koji testira suplemente prije nego što ih uzem. To je ludost. Nemoguće je gotovo boriti se protiv ovakvih optužbi. Ako se borim protiv toga, čeka me duga borba i ostat ću bez novca. Tako da si u biti zapeo s nečim što je teško pobijediti”, tumači pobjednik TUF-a, zašto je prvotno pristao na nagodbu priznavši tako zlouporabu steroida.

UFC-ovca sada čega godina dana pauze, a onda povratak u Octagon. Objasnio je kako se “kontaminirao” lijekom za potenciju…

“Evo ukratko, imamo nekakvu ideju tko bi to mogao biti, ali ne želim baš otkrivati detalje i ime jer nije garantirano. Nikada nisam testirao te suplemente ili tako nešto. Ali ja sam siguran da nikada nisam uzeo clomiphen, anti-estrogen ili bilo što slično. Barem ne svjesno”, potvrdio je još jednom Taylor.

Zaključak je jasan. Taylor je uzeo pilulu za potenciju od alternativnog doktora, nije ju pritom testirao da bi nakon toga pao na doping testu. Prihvatio je suspenziju prije povrataka u Octagon i to nakon što je proteklih deset godina pokušavao napraviti upravo to. No, prihvatio je kaznu iako je siguran da je nevin. Priča ima jako puno smisla zapravo…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI