Pobjede Smolke, Parkea i Seerya u Dublinu, no sve je zasjenila fantastična borba Tilla i Dalbya

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.10.2015 23:22h Autor:

Darren Till i Nicolas Dalby

Iako je na kraju održan bez planirane glavne dvije borbe, UFC-ov Fight Night u Dublinu nije razočarao. Publiku su sigurno oduševila pobjede irskih boraca, odnosno Normana Parkea, Neila Seerya i Aisling Daly, no ono o čemu će se pričati je fantastična borba dva neporažena borca, Darrena Tilla i Nicolasa Dalbya, a taj status ostaje obojici, pošto je borba dosuđena neodlučenom. U također sjajnoj glavnoj borbi, Louis Smolka je savladao Paddya Holohana gušenjem u drugoj rundi.

UFC uistinu nije napravio lošu odluku kad je status glavne borbe dublinskog eventa, nakon što je ostao bez dva sjajna duela, prepustio duelu muha kategorije između Louisa Smolke i Patricka "Paddya" Holohana. Oba borca su status sudionika "main eventa" opravdala sjajnim nastupom, iako je ovo prvi event otkad su uvedene službene ljestvice da glavna borba nije sadržavala nijednog člana Top 15 poretka.

Prva runda ponudila je pravi show. Nije bilo niti sekunde borbe da se nije događala neka akcija, prvo u stand upu, gdje je Smolka bio precizniji, a nakon toga i na podu. Holohan je upisao dva rušenja, no teško je opisati sve pokušaje poluge te promjene položaja koje su borci odradili. Druga runda ipak je u potpunosti pripala Smolki, odnosno ostao je dojam da se Holohan ispraznio u prvih pet minuta. Irac je tražio spas u borbi na podu, no to mu se nije isplatilo. Slomka je bio izuzetno agresivan, tražio je prekid, a to je i uspio, nakon što je uhvatio vrat Holohana i prisilio ga na tapkanje.

Iako je savladao domaćeg junaka, Smolka je nakon pozdrava publici dobio ovacije od iste, ali naravno veće su bile za Holohana, koji je bio nevjerojatno razočaran, no sigurno se bolje osjećao kad je vidio koliko ga njegovi navijači vole i podržavaju nakon ovako teškog poraza. Smolka se ovom pobjedom sigurno vraća u Top 15, posebno jer je prije ove borbe upisao i pobjedu nad Neilom Seeryem.

Vrlo često borbe s puno nabrijavanja i "nulte runde" prođu bez očekivane akcije, a kao jedna od takvih ostati će ona između Normana Parkea i Reze Madadija. Ne može se reći kako ovi borci nisu pružili akciju, no više je to bilo tehničko nadmetanje nego otvorena tuča, kakvoj su se gledatelji nadali. Parke se tu pokazao čvršći i kvalitetno, posebno u hrvanju, čemu je možda razlog i Madadijeva duga odsutnost iz kaveza. Na kraju su mu i prema sucima pripale sve tri runde, iako ostaje dojam da je švedskom borcu mogla pripasti posljednja, u kojoj je ipak podigao kvalitetu svoje izvedbe, no bilo je prekasno.

Ono što je potpuno oduševilo gledatelje u dvorani, ali i pred ekranima, bila je borba Darrena Tilla i Nicolasa Dalbya. UFC je odlučio upariti ova dva mlada neporažena borca i to im je bio pravi potez, jer su Englez i Danac priuštili pravi spektakl. Prve dvije runde smo vidjeli otvorenu borbu gdje je 22-godišnji Till ipak bio bolji borac. Dalby se nije predavao niti bježao od otvorene borbe, ali Till je ostavio bolji dojam. Posebno je dobro izgledao u prvoj rundi, a na kraju nje je udarcem poslao Dalbya na pod, no vremena za završetak nije bilo. Zanimljivo je kako je tijekom druge rune Tillu iskočilo rame, no tijekom odmora je rekao da nema šanse da ne nastavi borbu.

Dancu je bilo jasno kako je u minusu dvije runde, pa je tako i ušao u treću i to je dovelo do onoga što je publiku podiglo na noge. Nesvjestan ozljede svog protivnika, Dalby je nevjerojatno pogađao Tilla, a još je nevjerojatnije što je mladi Englez više puta uspio izdržati. Službena statistika kaže kako je Dalby pogodio čak 61 značajan udarac u tih pet minuta, što je nevjerojatan podatak. Na kraju su suci donijeli pravu odluku. Iako smo svjedočili više situacija gdje nisu bili hrabri dodijeliti 10-8 rundu, ovdje su se dvojica odlučila upravo na to, odnosno tim ishodom presuditi posljednju dionici u korist Dalbya, te time osigurala da krajnji ishod borbe bude neodlučen. Začudo, ta se odluka nije svidjela publici, no nakon što su im se borci zajedno obratiti, ispraćeni su ovacijama. Till se također nije vadio na ozljedu nego je i on rekao kako je ova borba "čisti draw."Prava odluka, jer oba ova momka zaslužuju nakon ovakve predstave ostati neporaženi u karijeri. 

Glavni program otvorili su John Delos Reyes i domaći dečko Neil Seery, 36-godišnji otac četvero djece, koji je na najbolji način čestitao rođendan svojoj 15-godišnjoj kćeri. Borba je protekla u visokom tempu, što nije čudno za susret muha kategorije, a odluka je pala u posljednjoj minuti druge runde. Delos Reyes je uhvatio Seerya i krenuo na rušenje, no Irac je istog trenutka uhvatio vrat, a nakon što su pali dolje je još čvršće stisnuo tu giljotinu te prisilio svog protivnika na tapkanje.

Glavne zvijezde uvodnog programa bili su irski borci, no i borci iz svih dijelova Velike Britanije su dobili jednako kvalitetnu podršku dublinske publike. Jedan od njih je škotski borac iz kanadskog Tristara, Stevie Ray, koji je bio bolji od Francuza Mikaela Lebouta, no Ray nije ostavio toliko dobar dojam kao u svoja prva dva UFC nastupa. Cijela borba je zapravo bila slaba i neatraktivna.

Drugi član Tristara, Tom Breese je zapravo jedini Britanac za kojeg se nije navijalo, ali samo zbog toga što se borio protiv Cathala Pendreda. No, upravo Breese je publiku ostavio razočaranu i u šoku, budući da je člana SBG-a nokautirao krajem prve runde. Prvo ga je načeo udarcem nogom u tijelo, da bi ga srušio s dva vezana lijeva direkta te udarcima na podu prisilio suca na prekid.

Irsku publiku je ipak oduševila Aisling Daly, čija je pobjeda protiv Ericke Almeide bila iznimno uvjerljiva, a podršku je dobio i Južnoafrikanac Garreth McLellan, koji je samo dvije sekunde prije kraja treće runde došao do pobjede prekidom protiv Bubbe Busha. Darren Elkins se vratio na pobjednički put savladavši škotskog borca Roba Whitforda, a do profesionalnog skora 16-1 (3-1 u UFC-u), došao je 26-godišnji poljski supertalent Krzysztof Jotko. On je bio bolji od Scotta Askhama, podijeljenom odlukom sudaca.

UFC Fight Night 68 – Rezultati

Louis Smolka def. Patrick Holohan – SUB (R2, 4:10)   
Norman Parke def. Reza Madadi – jednoglasna sudačka odluka
Darren Till vs. Nicolas Dalby – neodlučena borba (većinska odluka)
Neil Seery def. Jon Delos Reyes – SUB (R2, 4:12)

Stevie Ray def. Mickael Lebout – jednoglasna sudačka odluka
Aisling Daly def. Ericka Almeida – jednoglasna sudačka odluka
Krzysztof Jotko def. Scott Askham – podijeljena sudačka odluka
Tom Breese def. Cathal Pendred – ТKO (R1, 4:37)
Darren Elkins def. Robert Whiteford – jednoglasna sudačka odluka
Garreth McLellan def. Bubba Bush – TKO (R3, 4:58)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI