“Pitbull” više nije MMA borac puno radno vrijeme

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.08.2017 10:27h Autor:

Thiago Alves

Thiago Alves više nije profesionalni borac puno radno vrijeme. “Pitbull”, koji se u UFC-u bori od 2005., je odlučio prihvatiti posao trenera u American Top Teamu čiji je dugogodišnji član.

Prema pisanju američkih medija, inicijativa da se Alves posveti trenerskom poslu je stigla od suosnivača ATT-a Dana Lamberta koji je želio uvesti neke promjene u trenerskom dijelu svog tima. 33-godišnj Alves navodno nije razmišljao dva puta, nego se odmah bacio na posao.

“Nakon moje posljednje borbe protiv Patricka Cotea u travnju Dan me pitao želim li pomoći stasanju nove generacije ATT boraca i ja sam pristao. Živim blizu dvorane i ovdje sam 14 sati dnevno pa čitava priča ima smisla”, rekao je “Pitbull”.

Alvesa na UFC Fight Night 116 priredbi u rujnu čeka dvoboja protiv Mikea Perryja. Planira se potpuno fokusirati na taj težak zadatak, a nakon tog meča će krenuti s trenerskim poslom.

“Od kada učim druge borce mogu vidjeti sport na drugi način. Proučavam više tehnike i ostale stvari koje moram učiti druge. To je sjajno i za moju borilačku karijeru, moj borilački IQ se diže. Sada vidim stvari koje prije nisam mogao vidjeti i na koje nisam obraćao pažnju. Cilj mi je pokazati svojim sportašima stvari koje funkcioniraju u borilištu, stvari koje bi trebali upotrebljavati u borbi”, zaključuje novopečeni trener.

Alves je u UFC-u proveo punih 12 godina, a do sada je odradio čak 22 meča uključujući dvoboj za titulu u velter kategoriji protiv Georgesa St. Pierrea na UFC-u 100. U posljednjem meču je slavio protiv Paticka Cotea.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI