Piotr Hallmann se žalio na test poslije meča, a pao na testu prije meča!

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.10.2014 11:39h Autor:

Piotr Hallmann

Poljski borac Piotr Hallmann bio je pozitivan na drostanolon nakon borbe i poraza protiv Gleisona Tibaua koji se dogodio na UFC Fight Night 51 koji je održan u Brazilu 13. rujna. Za pad na doping testu je optužio neprofesionalnost Sportske komisije u Brazilu.

Hallman je tvrdio da je nedužan u cijeloj priči te je napomenuo da je kompletna situacija bila vrlo neuobičajena

"Nakon borbe sam ušao u svlačionicu, a za mnom je uletjela jedna osoba koja je glasno vikala:"Doping, doping!". Ta je osoba govorila na lošem engleskom i kad smo shvatili o čemu se radi dao sam uzorak krvi. Bio sam jako ozlijeđen i morao sam u bolnicu. Odjednom se pojavila jedna od osoba koja me testirala, rekla nam da je nešto kod testiranja krivo napravljeno ta da treba napraviti novo. Trpio sam užasne bolove zbog slomljene čeljusti i dobivao lijekove protiv bolova. Tad su hvalili da nije pravi trenutak pa je ta osoba otišla i ispričala se.", izjavio je Hallman koji se nadao da će s ovom pričom riješiti problem.

No, nakon toga javila se i komisija te otkrila da je Hallman pao na uzorku urina prije borbe, a ne na uzorku krvi nakon borbe.

"Testiramo sve borca na događaju kad dođu u dvoranu na dan borbe. Nakon borbi odaberemo četiri borca za testiranje preko uzorka krvi. Ovoga smo puta odabrali borce iz glavne i sunaslovne borbe te smo ih testirali na hormon rasta i testosteron. Piotr je pao na testu urina obavljenom prije borbe. Ima se pravo žaliti. Ako se želi žaliti na rezultat testa, UCLA Olympic Lab će testirati drugi uzorak urina. Ako govori o postupak prikupljanja uzoraka i proceduri komisija će mu poslati izvještaj cijele procedure. No, ako dovodi u pitanje naš integritet i odgovornost kao regulatornog tijela u Brazilu, imat ćemo odgovor. Nadam se da to nije slučaj," rekao je Cristiano Sampaio iz brazilske komisije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI