Philippou protiv Larkina u Cincinnatiu

UFC 03.03.2014 13:40h Autor:

Lorenz Larkin

Nakon što su oba borca poraženi, u naslovnoj i sunaslovnoj borbi Fight Night 35 eventa, pretpostavljalo se da će upravo Costas Philippou i Lorenz Larkin biti upareni za idući nastup. To se i dogodilo i ova dva borca sučeliti će se u Cincinatiu 10. svibnja.

Costas Phillipou je poražen nokautom od Lukea Rochholda na istom eventu kada i Lorenz Larkin od Brada Tavaresa jednoglasnom odlukom. Bilo je to na UFC Fight Night 35 eventu početkom godine, a sada će se ova dva borca susreti međusobno, i to u svibnju na Fight Nightu 40.

Larkin (14-2, 1-2 u UFC-u) došao je iz Strikeforcea kao velika zvijezda organizacije, atraktivan i neporažen borac (prvobitno poražen od King Moa, no to je promijenjeno u 'no contest'), no u debi nastup izgubio je možda i najkritiziranijom odlukom 2013. godine od Francisa Carmonta. Nakon pobjede nad Camozziem uslijedio je i poraz protiv Tavaresa i Larkin se sada u teškoj situaciji, na rubu UFC-ovog Topa 15, iako su očekivanja bila da bi, negdje u ovo vrijeme, već mogao biti ozbiljan kandidat za napad na naslov.

Philippou (12-4, 5-3 u UFC-u) je također borac kojeg je Carmont izbacio s pobjedničkog puta, a nakon toga je uslijedio i poraz od Rockholda, prvi u Costasovoj karijeri koji je došao prekidom. I on je trenutno u situaciji gdje mu je pobjeda izuzetno potrebna ili bi mogoa pasti u letargiju prosjeka srednje kategorije UFC-a.

Ovo je već deseta borba potvrđena za ovaj event, iako se još ne znam tko bi mogao nastupiti u glavnoj, a prostora je za još dvije ili tri borbe. No, postoji nešto što dovodi do nekih pretpostavki, Cincinnati je u državi Ohio, istoj državi odakle je i Stipe Miočić. Stipe trenutno nema protivnika, kao ni članica njegovog tima Jessica Eye, koja je iz zadnje borbe izašla gotovo bez ogrebotine (uz diskutabilan poraz). Možda uskoro saznamo headlinera ovog eventa, a možda i ime Stipinog novog protivnika. Bilo bi uistinu sjajno da te dvije vijesti budu "2u1".

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI