Philippou: Gotovo sam završio karijeru nakon posljednjeg poraza

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.05.2014 18:41h Autor:

Costas Philippou

Costas Philippou jučer je došao do velike pobjede nad Lorenzom Larkinom i vjerojatno povratka u Top 10 poredak srednje kategorije. No, do te borbe gotovo da nije ni došlo jer je ciparski borac proteklih mjeseci ozbiljno razmišljao o završetku karijere.

Teško je razdoblje bilo ispred Costasa Philippoua (13-4, 6-3 u UFC-u). Ovaj sjajni ciparski borac je imao niz od pet UFC pobjeda, koji je prvi prekinut porazom odlukom od Francisa Carmonta, a nakon toga je doživio i prvi nokaut u karijeru, kada ga je savladao Luke Rockhold.

"Sada je sve sjajno i odlično je biti ovdje, no teško je razdoblje iza mene", rekao je Costa, a onda nastavio dalje: "Došao sam do zida, do trenutka u karijeri kad sam razmišljao mogu li nastaviti dalje, imam li želje i motivacije. Ozbiljno sam razmišljao o tome da završim karijeru, no nisam tu odluku htio donijeti sam."

Philippou kaže da su na njegov ostanak dosta utjecali vodeći ljudi UFC-a. "Želim se zahvaliti Dani Whiteu i UFC-u što su vjerovali u mene kada više ni ja sam nisam i kada sam se pitao mogu li išta više postići. Dali su mi nastup u sunaslovnoj borbi i uspio sam te sam još uvijek ovdje. Imaju moju veliku zahvalnost."

Objasnio je i što ga je posebno zaboljelo: "Prvo sam se borio protiv Francisa Carmonta i 12 od 15 minuta sam proveo na leđima. Bilo je to grozno iskustvo i za mene i za moje fanove, osramotio sam se. Nakon toga sam imao borbu s Lukeom i prvi put u karijeri sam bio nokautiran i bilo mi je još gore. Naravno da se čovjek nakon toga počne pitati ima li sve ovo smisla."

No, sad je njegova karijera ponovno dobila bitan poticaj. Nokaut pobjeda protiv sjajnog borca vratit će ga u Top 10, a pobjeda u idućoj borbi mogla bi mu dati još jednu šansu za napad na vrh. Ovaj momak iz Cipra, koji se u svakoj borbi trudi zadovoljiti fanove, to je sigurno zaslužio.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI