Phil Davis: Rashad nije loš, ali ja sam bolji!

UFC 01.06.2011 07:35h Autor:

Phil Davis

Dvoboj Evansa i Davisa vjerojatno će odrediti sljedećeg izazivača u poluteškoj kategoriji.

Umjesto borbe za naslov prvaka, Rashad Evans će se morati sučeliti s teškim izazovom u obliku Phila Davisa. Tek ukoliko pobijedi Davisa, bivši UFC-ov šampion može razmišljati o nekoj novoj izazivačkoj poziciji i meču protiv Jona Jonesa (ili možda Quintona Jacksona, ako ovaj u međuvremenu postane prvak).

U karijeri još uvijek neporaženi Davis, je uvjeren kako je bolji borac od Evans, a to je i potvrdio za ugledni brazilski Tatame.

“Rashad je dobar hrvač kada je u pitanju slobodna borba, no vjerujem da sam ja i tu malo bolji. Ima dobru kombinaciju udaraca i hrvanja, tako da se ne radi o lošem borcu. Ja smatram da sam bolji od njega”, izjavio je Davis. Amerikanac je u posljednjem dvoboju svladao Antonija Rogerija Nogueiru, a od uglednih skalpova u vitrini drži i one Briana Stanna, Alexandera Gustafssona te Tima Boetcha.

Ukoliko pobijedi i Evans, smiješi mu se čak i meč za naslov prvaka.

“Jones je borac koji za sada samo pobijeđuje, no i ja pobijeđujem i nemam niti jedan poraz. Bit će usporedbi što samo smatram dobrom stvari.”

Upitan je li spreman postati UFC-ov prvak, Davis odgovara:

“Smatram da je to jedna od onih stvari kojih nisi svjestan dok ne osvojiš pojas. Tek kada bude u mom vlasniku, onda ću shvatiti što se događa”, zaključuje Davis koji u karijeri ima devet čistih pobjeda.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI