Pettis: U UFC-u se sve vrti oko držanja protivnika na podu

UFC 11.10.2011 09:35h Autor:

Clay Guida vs. Anthony Pettis (MMAJunkie.com)

Bivši WEC-ov prvak, Anthony Pettis, ušao je u legendu nakon svog “matrix” udarca krajem prošle godine kojim je u nokdaun bacio Bena Hendersona.

No, kada je debitirao u u UFC-u na TUF 13 finalu u travnju, stvari nisu išle tako glatko kako je očekivao. Clay Guida ga je “nathrvao” i pokazao mu da ljepota borbe nije ono što se cijeni u američkoj promociji.

Ako ih ne možeš pobijediti, pridruži im se – upravo se ovom poslovicom vodio Pettis proteklog vikenda kada je svladao Jeremyja Stephensa na UFC-u 136. “Ukrao” je Guidinu taktiku i kvalitetnim, ali i monotonim hrvanjem, svladao je svog protivnika podijeljenom odlukom sudaca.

“Sretan sam zbog pobjede, no to je za mene zapravo poraz u glavi jer mogu puno bolje. Fokusirao sam se na hrvanje jer sam htio svima pokazati da sam odlično potkovan na svim poljima i da sam kvalitetan i u ovom segmentu. Mislim da sam to odradio dobro, iako sam mogao i bolje”, objašnjava Pettis i zaključuje:

“Kada dođeš u UFC, onda se stvari ne vrte oko ‘matrix’ udaraca ili nokauta. Bitno je uhvatiti protivnika, baciti ga na pod, držati i pobijediti.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI