Pettis se vraća u laku kategoriju: Ne mogu skidati toliko kila, previše je

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.12.2016 12:39h Autor:

Anthony Pettis

Čini se da je spuštanje u perolaku kategoriju ipak preteška zadaća za Anthonyja Pettisa. Bivši prvak lake kategorije nije uspio skinuti kile na vaganju za UFC 206, a nakon borbe s Maxom Hollowayjem, koji ga je zaustavio tehničkim nokautom u trećoj rundi, priznao je da je spuštanje na 66 kilograma jednostavno previše za njegovo tijelo.

“Previše mi je toliko se spuštati. Umirao sam tokom skidanja kila. Doslovno su me morali izvući iz saune. Istrošio sam tijelo. Previše je to kila za skidati”, rekao je Pettis na press konferenciji nakon UFC-a 206 u Torontu.

Pettis je promašio vagu za 1.3 kilograma zbog čega je izgubio mogućnost da pobjedom nad Hollowajem osigura privremeni pojas perolake kategorije i borbu s prvakom Joseom Aldom. Na pitanje znači li ovo da se vraća u laku kategoriju “Showtime” je odgovorio potvrdno.

“Moram. Ne mogu se spuštati na 66 kilograma. Preteško je.”

Pettis se spustio u perolaku kategoriju nakon gubitka titule i tri uzastopna poraza u lakoj. Debitirao je pobjedom nad Charlesom Oliveirom u kolovozu, ali je priznao da mu je tokom borbe ponestalo goriva, što kod nikada nije bio slučaj na 70 kg.

Također, Pettis je u borbi s Hollowajem slomio ruku u prvoj rundi te će kroz idućih nekoliko dana ići na operaciju, potvrdio je Ariel Helwani s MMA Fightinga.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI