Pettis prokomentirao pad na vaganju, White smatra kako je prevelik i prestar za takvo rezanje kilograma

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.12.2016 21:57h Autor:

Anthony Pettis

Komentar na svoj pad na vaganju te ostanak bez prilike da osvoji naslov privremenog prvaka u perolakoj kategoriji dao je Anthony Pettis, a svoje mišljenje o cijeloj situaciji iznio je i predsjednik UFC-a.

Pettis se medijima obratio nakon što je postalo službeno kako će sutra boriti, ali da to neće biti za titulu UFC prvaka.

“Bila je to timska odluka, moje se tijelo više jednostavno nije moglo riješiti tog viška. Sve smo napravili kako je potrebno i sve je išlo u najboljem redu, no onda je moje tijelo samo odustalo. Više nisam ništa mogao protiv toga. Na kraju smo odlučili kako su moje zdravlje i karijera važniji od tih 800 grama viška. Bio je to čudan osjećaj, potpuno čudniji od svega što sam do sada doživio. Nije mi žao zbog pojas, nisam ovdje zbog toga, a ova borba prvobitno nije niti trebala biti za pojas. Ovdje sam da pobijedim Maxa Hollowaya i to ću i napraviti”, rekao je.

Svoje viđenje cijele situacije rekao i Dana White, koji je prvi objavio kako će se borba Pettisa i Hollowaya održati:

“Ne mogu ovime nikako biti sretan, no takve se stvari događaju. Vjerujte mi, vidio sam svojim očima kako se Anthony Pettis svim silama trudio postići potrebnu kilažu. Mjesecima je radio za ovaj i kad je došao je imao samo četiri kilograma viška. Po svemu je to trebao uspjeti skinuti. Tako da, čini se da je ili previše star ili prevelik da bi u tome uspio. To je moje mišljenje i vidjet ćemo kako i kuda ćemo dalje odavde. Posebno ako Pettis pobijedi, jer onda ćemo morati dobro sjesti i razmisliti hoćemo li mu dozvoliti da se bori za titulu. Nisam siguran da on može doći do te težine.”

U svakom slučaju, bit će zanimljivo vidjeti kako će se ovo odviti, ali i kako će sutra izgledati oba borca. Holloway je, kao i uvijek, svoje kilograme skinuo bez problema.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI