Perry savladao Feldera u krvavom ratu, Pettis završio Chiesu, Rountree nokautirao Sakija!

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.07.2018 05:45h Autor:

Perry vs. Felder

Prve tri borbe glavnog programa UFC 226 eventa teško da su mogle biti uzbudljivije i zanimljivije. Mike Perry podijeljenom je odlukom savladao Paula Feldera u sjajnoj borbi, Anthony Pettis je prekidom u drugoj rundi savladao Michaela Chiesu, dok je Khalil Rountree Jr. nokautirao Gokhana Sakija.

Tri runde pravog showa za fanove, kao što su i najavili, ponudili su Mike Perry, koji je samo tjedan dana prije eventa ostao bez protivnika, i Paul Felder, koji je hrabro prihvatio odraditi gostovanje u velter kategoriji. Na kraju nastupom nije razočarao, ali ostati će gorak okus toga što mu je uistinu jako malo nedostajalo za pobjedu. Otvorili su njih dvojica borbu bez ikakvih suzdržavanja i prva runda bila je izjednačena u apsolutno svakom pogledu pa čak i statistički. Felder je na neki način bolje otvorio, a Perry istu bolje završio i možda je to ostavilo bolji dojam kod dva suca, koja su na kraju presudila.

Drugu rundu Perry odrađuje puno bolje, upisuje dva rušenja, no ono što je ostavila najviše dojma je velika posjekotina koju je nanio Felderu iznad desnog oka. Na trenutak je borba prekinuta da se provjeri situacija, no nije bilo problema i “Irish Dragon” nastavlja borbu. Pripala je Perryu druga dionica u svakom slučaju, dok se treću rundu diže Felder i pogađa čišće i kvalitetnije udarce od Perrya, kojem se mora priznati napredak na kondicijskom planu. Pokušavali su obojica borbu završiti, nije bilo suzdržavanja, ali brade su izdržale, a pobjeda je podijeljom odlukom pripala Perryu. Zasluženo, no ne bi bilo nezasluženo niti da su suci presudili u korist njegovog protivnika.

Anthony Pettis napokon je došao do pobjede kakva mu je bila potrebna da dokaže da je još uvijek relevantan i to u situaciji kad mu se nije davalo puno šanse. Michael Chiesa je na početku i pokazao zašto je to tako, jer mu je samo 15-ak sekundi trebalo da bivšeg prvaka odvede na pod. Jako se dobro tamo Pettis snašao i izvukao se iz opasnosti te je borba ponovno na nogama. Chiesa dalje jako dobro radi, pokušava rušiti te kontrolira uz ogradu. Vjerojatno je osigurao rundu, iako je na samom kraju Pettis pokazao što može, ozbiljnim udarcem u posljednjoj sekundi. Ipak, najbolje je Pettis što može pokazao u drugoj rundi, kada je borbu i završio. Otvorio je snažnim udarcem nogom u tijelo i Chiesa je ozbiljno uzdrman. Pettis to koristi odvođenjem borbe na pod, gdje nije uspio doći do giljotine, odnosno Chiesa čak dolazi u gornju poziciju, ali tu tek vidio genijalnost bivšeg prvaka. Pettis radi sjajnu tranziciju, izvlači Chiesinu ruku i tako dolazi do tapkanja Chiese, koji je već nakon pada vage najavio da je ovo njegova posljednja borba u lakoj kategoriji. Budući da sada ispada iz kruga kandidata za titulu, sigurno će mu biti lakše napustiti ju.

Veliko razočaranje doživjeli su fanovi kickboxing zvijezda Gokhana Sakija. UFC mu je za njegovu drugu borbu doveo protivnika koji mu je stilski trebao odgovarati, budući da je Khalil Rountree Jr. borac koji svoju priliku traži na nogama, no nije turski udarač to uspio iskoristiti. Značajno je Saki odmah od početka uzeo sredinu kaveza, dok se njegov protivnik odlučio bazirati na udarce iz kontre. Oko minutu se nije vidjelo ništa osim pomalo stidljivih udaraca, a onda Saki kao da kreće odlučnije. Atraktivno je pokušao high kickom, kojeg je Rountree izbjegao, da bi onda uslijedio pokušaj low kickom i tu je bila pogreška. Rountree je svjesno primio taj udarac, ali s ciljem da kontrira, štp mu je uspjelo. Lijevi kroše završava točno na bradi Sakija, čime ga ruši na leđa, a Rountree pametno odlazi na pod i bira udarce kojima dolazi do prekida i njegove najveće pobjede u dosadašnjoj karijeri.

Mike Perry def. Paul Felder – podijeljena sudačka odluka
Anthony Pettis def. Michael Chiesa – SUB (R2 0:52)
Khalil Rountree Jr. def. Gökhan Saki – KO (R1 1:36)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI