Perosh u Zagrebu pomaže Pokrajcu: “Ponosan sam na svoju hrvatsku krv!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.11.2011 12:15h Autor:

Photo by Marko Petrak

Australac hrvatskih korijena, Anthony Perosh, je nakon pobjede na UFC-u 138 u Birminghamu odlučio posjetiti Hrvatsku i neko vrijeme provesti sa svojom rodbinom u Splitu.

Priliku je iskoristio i za dolazak u Zagreb gdje se našao sa svojim prijateljem i kolegom iz američke promocije, Igorom Pokrajcem. S obzirom da se Perosh pripremao za meč protiv Krysztofa Soszynskog (odustao je zbog ozljede), a da je Kanađanin sljedeći Igorov protivnik na UFC-u 140 u prosincu, dvojac je imao mnogo tema za razgovor. Dapače, Perosh je odradio i jedan vrlo intenzivan trening s Pokrajcem u Core Gymu tijekom kojeg mu je ukazao na neke od opasnosti koje prijete kada je u pitanju “Poljski eksperiment”. Na treningu je sudjelovao i bivši UFC-ov borac Goran Reljić, kao i članovi Croatian Top Teama Dražen Forgač, Ivica Trušček i Špiro Kovač koji su radili pod budnim oko glavnog trenera Gorana Babića.

Fight Site je iskoristio priliku za veliki video intervju s Peroshem koji najavljujemo za sljedeći tjedan. U kratkoj najavi pročitajte samo uvodni dio:

Hrvat ili Australac?

“Moram ipak reći da sam ja prije svega Australac. Rođen sam u Sydneyju, tamo živim i tamo mi je obitelj. Tako da sam Australac. No, jako sam ponosan na svoje hrvatske korijene i hrvatsku krv i pokušavam iskoristiti svaku priliku kako bih posjetio svoju rodbinu u Kaštelima.”

Pobjeda protiv Diabatea?

“Znao sam da mi nije pametno ostati na nogama i izmjenjivati udarce s tako kvalitetnim stand up borcem. On je višestruki svjetski Muay Thai prvak. Iako možda nema toliko snage u svojim udarcima, oni su kirurški precizni. Trenirao sam mnogo eskivaže i ulaske u rušenja. Upravo sam takve situacije i iskoristio. Čim sam ga spustio na zemlju, osjetio sam da sam mnogo superiorniji i znao sam da ću naposljetku završiti meč prisiljavanjem na predaju. Veseli me ova pobjeda i nastavak karijere u UFC-u.”

Meč protiv Pokrajca? Neki kažu da to slijedi, ako on pobijedi Soszynskog?

“Mislim da taj meč nema smisla. Nitko se ne voli boriti protiv svojih prijatelja, a Igor je moj prijatelj. Ne želim se boriti protiv njega i neću prihvatiti taj dvoboj. Da je on prvak i da govorimo o situaciji za dvije ili tri godine, onda možda da, ali ovako se ne želim boriti protiv Pokrajca.”

Kako je bilo boriti se protiv Cro Copa?

“Taj sam meč prihvatio dva dana prije ulaska u kavez, no nisam mogao odbiti borbu pred vlastitom publikom, u glavnom dijelu večeri takve priredbe. Osim toga, UFC mi je dao sjajne uvjete daljnje suradnje i novi ugovor na četiri borbe. Mirko je teškaš, a ja sam bio znatno lakši. Radi se o sjajnom udaraču. Dakako, nisam želio izmjenjivati udarce s njim i cilj je bio srušiti ga na parter. No, bilo je teško, on ima odličnu obranu od rušenja i zasluženo je pobijedio.”

Dos Santos vs. Cain Velasquez?

“Težak dvoboj za prognoziranje. Volio bih da Junior pobijedi, no kada bih se trebao kladiti, onda bih novac stavio na Velasqueza. Mislim da je ukupno kvalitetniji u većini segmenata iako ne znatno. No, fizička priprema i superiorno hrvanje će mu dati prednost. Vjerujem da bi mogao meč završiti u drugoj ili trećoj rundi prekidom.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI