Perosh u 39. godini: Vjerovali ili ne, nikada nisam bio spremniji!

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.11.2011 11:13h Autor:

Anthony Perosh

Australac hrvatskih korijena, Anthony Perosh, ovog će vikenda u engleskom Birminghamu, na UFC-u 138, pokušati na predaju prisiliti francuskog udarača Cyrillea Diabatea. Perosh se za ovaj težak meč pripremao čak deset tjedana i smatra da će mu upravo duge i studiozne pripreme dati prednost naspram Francuza.

“Odlično sam se spremio. Imao sam punih deset tjedana priprema, a osim toga, u posljednjem meču sam pobijedio. Prelazak među glavne borbe večeri je za mene velika stvar, svojevrstan bonus i jako sam uzbuđen”, izjavio je Perosh za službene stranice američke promocije.

S obzirom da ima već 39 godina na leđima, logično pitanje je može li još uvijek pratiti visok tempo koji nameće UFC.

“Kada me pitaju jesam li za mirovinu, ja im uvijek kažem, baš kao i sebi: povući ću se u jednom od tri slučaja. Ukoliko mi tijelo ne bude moglo podnositi ove napore, ukoliko izgubim više borbi nego što pobijedim ili, ako mi se jednostavno više ne bori. U ovom trenutku i dalje više pobjeđujem nego što gubim i zaista sam motiviran. Vjerovali ili ne, nikada nisam bio fizički spremniji”, objašnjava Perosh.

Nije tajna da će ovaj majstor borbe na parteru pokušati završiti Diabatea  nekim zahvatom ili gušenjem.

“Svaki borac svoj meč želi završiti što je prije moguće. Kada te srušim i dođem u dominantnu situaciju, cilj mi je zadržati te i pokušati stići do nekog prisiljavanja na predaju. U prošlosti mi je to uspijevalo. Neovisno o tome da li ću pobijediti u prvoj drugoj ili trećoj rundi, bit ću prezadovoljan”, zaključuje Perosh.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI