Penn napokon iznio detalje suradnje s Dolceom

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.09.2014 21:48h Autor:

BJ Penn

Nakon uvjerljivog poraza od Frankiea Edgara i konačnog umirovljenja, BJ Penn je rekao kako je bila greška surađivati s Mikeom Dolceom. Prvobitno nije htio objašnjavati u detalje, no nakon Dolceovih medijskih izjava, odlučio je objasniti što se dogodilo na pripremama za borbu.

"Rekao je kako nije imao nikakvog utjecaja na moj kamp, no prava istina je da je doveo sparing partnere, pripremio moju dijetu te da sam radio na traci za trčanje kako je on rekao te isto tako pliometriju i još neke rutine. Nisam na 61 kilogram bio 18 godina i trebala mi je prava pomoć i zato sam doveo Mike Dolcea. Radio sam s njim 21 dan i platio sam ga 22.000 dolara", započeo je Penn svoj intervju za portal BJpenn.com.

Dolce je u svojim izjavama rekao kako je opremio stan hranom za šest osoba. No, Penn kaže kako to nije istina: "Ne, u stanu nije bilo ništa hrane i niti jednom mi nije rekao što trebam jesti. Odmah nakon borbe sam pomislio kako sam trebao jesti sve što hoću i ne slušati ga, no kad nekoga platiš tolike novce, misliš da zna što radi."

Ponešto je rekao i o treningu, budući da je Dolce izjavio kako Penn jednostavno nije dovoljno trenirao, a da mu je prave sparing partnere on doveo tek pred kraj priprema: "Trenirali smo 5-6 dana tjedno. Ujutro sam radio cardio, gdje sam trčao od četiri do osam milja, ovisno o danu, a navečer je uslijedio sparing i MMA trening. Sparirao sam pet rundi kad god je trebalo. Što se tiče sparing partnera, tu su bili Dominick Cruz, Russell Doane, Lowen Tynanes i dva dečka koje je Dolce doveo, Nik Lentz i Mirsad Bektić."

"Lentza je doveo za rad kroz pet rundi, no on nije izdržao niti četiri, nego je krvav izašao iz kaveza. Dolce mi je onda došao i rekao kako sigurno dobivam borbu, jer sam upravo razbio Nika Lentza. Ne znam zašto kaže da mi kamp nije bio dobar. Svi s kojima sam radio sparinge se mogu složiti da sam bio vrlo spreman, uključujući i dečke koje je on doveo."

Naravno, najzanimljiviji dio bio je onaj po kojem je Dolce i najpoznatiji, rezanje kilograma i povratak na pravu težinu za borbu. I tu je Penn u detalj objasnio što se dogodilo.

"Zbog nekih mojih odluka, Dolce me odlučio rehidrirati na drugačiji način nego što to inače radi. Probudio sam se na dan borbe na 150 lbs, a pojeo sam ogromnu količinu hrane nakon vaganja, kao što je pisalo na planu dijete, koji mi je Dolce dao. On me nije došao provjeriti, kao niti popratiti moju težinu, a ja nisam mogao stupiti u kontakt s njim. Imam dojam da uopće nije bilo pokušaja da me se dovede na težinu na kojoj sam odradio sparinge. Iz svog iskustva znam da je bitna svaka sekunda od silaska s vage do borbe, A Dolce se tu nije slagao sa mnom."

Još je prepričao jedan zanimljiv razgovor: "Svaki obrok koji sam pojeo u Vegasu mi je on odradio, da bi me nakon svega pitao zašto nisam jeo svoju hranu, ako sam bio gladan. Nakon borbe sam ga pitao zašto sam tako malo jeo na dan borbe, ponovno me pitao isto."

"Ako čovjeka plaćam 1.000 dolara na dan, nadao sam se da ću se moći potpuno posvetiti borbi i pripremi za nju, dok će Mike Dolce biti zadužen za dijetu i prehranu. Na kraju izgleda da sam se sam brinuo za sve te donirao 20.000 dolara u fond za Dolce Diet", rekao je BJ na kraju intervjua.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI