Penn: Edgar je jedini razlog zašto sam se spustio u perolaku kategoriju

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.05.2014 22:15h Autor:

B.J. Penn

B.J. Penn se, nakon završenog snimanja Ultimate Fightera, priprema za borbu protiv Frankiea Edgara, koji ga je svojevremeno skinuo s UFC-ovog trona. Bit će to njihov treći susret, prvi u perolakoj kategoriji u koju se Penn spustio, kako kaže, samo zato da bi probao doći do pobjede protiv Edgara.

B.J. Penn će, nakon što se u karijeri borio u lakoj i velter kategoriji te čak jednom u Japanu i u srednjoj, po prvi put u karijeri nastupiti u perolakoj kategoriji. Kaže da za taj potezi postoji samo jedan razlog.

"Da me je Dana White nazvao i pitao želim li se boriti s borcima u perolakoj kategoriji, odmah bih to odbio. Frankie Edgar je jedini razlog zašto sam se odlučio spustiti u tu kategoriju.", rekao je Penn koji se s Edgarom sastaje 6. srpnja u Las Vegasu, na finalnom eventu sezone Ultimate Fightera u kojoj su ta dva borca bili treneri. 

"Imao sam jako dobar niz u lakoj kategoriji, a onda su došle borbe s Edgarom, koji je uistinu jedan od najboljih boraca u UFC-u. Sad kad sam imao priliku biti trener protiv njega, vidio sam da je on osoba koja se volio natjecati i uživa u tome, a takav sam i ja. No, on nije jedan od onih boraca koje vidim i poželim odmah udariti, naprotiv. On je sjajan borac i drago mi je da se imam priliku ponovno natjecati s njim", rekao je nekoliko lijepih riječi o svom najvećem rivalu.

Frankie i B.J tijekom cijele sezone pokazuju velik respekt jedan prema drugog te, iako su mnogi očekivali napetost i netrpeljivost, ovo je jedna od mirnijih sezona Ultimate Fightera, gdje su oba trenera pustila borce u prvi plan. U kavezu vjerojatno neće biti tako i sigurno nas očekuje sjajna borba, kakve su bile i prve dvije između ova dva velika prvaka.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI