Pena šokirala Zingano, Dillashaw bolji od Assuncaoa, a Gastelum od Hendricksa

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.07.2016 04:10h Autor:

Dillashaw vs. Assuncao

Sve četiri borbe službenog uvodnog programa UFC 200 eventa otišle su do sudačke odluke, no uistinu nije nedostajalo uzbuđenja. Vidjeli smo pobjede Julianne Pene, Kelvina Gasteluma i TJ Dillashawa, kao i sjajnu borbu Sagea Northcutta i Enrique Marina.

Veliko iznenađenje priredila je Julianna Pena, iako su svi znali koliko je djevojka iz Venezuele opasna. No, dugo se čekao povratak Cat Zingano i svi su očekivali trijumf djevojke koja je savladala obje sudionice današnje glavne borbe. Tako je u početku borba i izgledala, budući da je Zingano prvu rundu lako srušila Penu te kontrolirala tijekom gotovo cijelih pet minuta. Slično je krenula i u drugu, no malo prije polovice runde, Pena radi preokret, dolazi u gornju poziciju te od tamo čini brutalnu štetu, puno veću nego je Zingano ranije napravila njoj, čime izjednačuje skor u rundama. A onda je u trećoj rundi Pena brzo došla do rušenja te odradila dominaciju do samog njenog kraja, čime je osigurala pobjedu. Njoj je to četvrta UFC pobjeda u jednako toliko nastupa, uključujući i trijumf u 18. sezoni Ultimate Fightera.

Kelvin Gastelum i Johny Hendricks odradili su borbu nespecifičnu za susret dva hrvača, odnosno kroz cijelih 15 minute bili su na nogama i izmjenjivali udarce, da bi na kraju Kelvin Gastelum došao do svoje najvrjednije pobjede u dosadašnjoj karijeri. Iako dvije sudačke kartice kažu 30-27, nije to bilo toliko uvjerljivo, pogotovo u drugoj rundi, gdje je Hendricks dominirao i moramo se pitati što su ta dvojica sudaca gledala za vrijeme tih pet minuta. Što se tiče preostale dvije runde, prva je bila sigurno pripala puno aktivnijem Gastelumu, dok je zanimljiva situacija bila u posljednjoj rundi. Dojam je kako je Gastelum držao tempo i pritiskao Hendricksa, ali se isto tako čini da je bivši prvak pogodio više i kvalitetnije. No, suci to tako nisu vidjeli te je odluka u Gastelumovu korist bila neupitna i jednoglasna.

TJ Dillashaw uspio je isprati gorak okusa poraza iz prve borbe protiv Raphela Assuncaoa, a ujedno je prekinuo i niz brazilskog borca, koji je iznosio čak sedam pobjeda za redom unutar UFC-ove bantam divizije. Većina ove borbe protekla je na nogama, gdje se Assuncao upisao u listu onih koji nisu pronašli odgovora za nevjerojatno kretanje Dillashawa, u kombinaciji sa snažnim neočekivanim udarcima. Nije Assuncao ostao dužan, pogodio je i on dobrih udaraca, no kako i statistika kaže, svaku rundu Dillashaw je imao desetak više takvih. Ovom pobjedom bivši je prvak možda i osigurao revanš protiv Dominicka Cruza, koji mu je u siječnju oduzeo pojas, u jednoj izuzetno izjednačenoj i neizvjesnoj borbi.

Uistinu fenomenalnom borbom, ovaj dio programa otvorili su Sage Northcutt i Enrique Marin, španjolski borac za kojeg su mnogi smatrali kako je zalutao na ovaj event, no on je potvrdio kako se ovdje došao kvalitetno potući. Bila je to borba s puno preokreta, koje nije sve lako opisati no krenimo redom. Prvu rundu je Northcutt odlučio odmah pokazati zašto ga smatraju najvećim MMA talentom te je krenuo u vrlo ozbiljne napade. Marin je to zaustavio tako što je skratio distancu i odveo Northcutta do ograde, gdje ga malo nakon toga ruši. Marin počinje raditi u parteru, no jako dobra tranzicija dovodi Northcutta u gornju poziciju. Do kraja runde su još jednom na nogama, gdje Northcutt zadaje još nekoliko dobrih udaraca.

Druga runda zapravo je donijela glavni trenutak ove borbe. Marin je još jednom odveo borbu u parter, gdje je uhvatio ruku i počeo raditi na armbaru. Nakon nekog vremena je došao do njega te u potpunosti izvukao ruku Northcuttu, koji je pokazao veliko srce te na iznenađenje svih nije tapkao nego se čak izvukao. Ipak, do kraja runde nije napravio dovoljno da bi mu pripala. Zato je po sucima napravio dovoljno u posljednjoj dionici, gdje je također dva puta srušen te tri minute kontroliran, ali dvije minute kvalitetnog, raznovrsnog i efikasnog stand upu. gdje Marin nije imao apsolutno nikakav odgovor, donijelo mu je pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom. Svaka čast za ovu sjajnu borbu obojici momaka!

UFC 200 – Uvodni program (rezultati)

Julianna Pena def. Cat Zingano – jednoglasna sudačka odluka
Kelvin Gastelum def. Johny Hendricks – jednoglasna sudačka odluka
TJ Dillashaw def. Raphael Assuncao – jednoglasna sudačka odluka
Sage Northcutt def. Enrique Marin – jednoglasna sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI