Paulo Costa: Uklonjen sam iz borbe radi lijekova protiv mučnine, prekinite spominjati doping!

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.04.2019 12:41h Autor:

Paulo Costa

Paulo Costa dobio je dozvolu za povratak u Octagon, no prekasno da bi prihvatio uskočiti 27. travnja protiv Jacarea Souze. U pitanju je priredba koju je prvobitno zapravo trebao predvoditi, prije nego ga je komisija uklonila. Ispričao je o čemu je bila riječ i zašto je dobio zabranu boriti se protiv Yoela Romera.

Mladi neporaženi Brazilac trebao je 27. travnja predvoditi UFC on ESPN 3 borbom protiv Yoela Romera. No, tijekom ožujka je uklonjen iz te borbe i na njegovo je mjesto uskočio Jacare Souza. Nije se znalo zbog čega se to dogodilo, Romero je svog nesuđenog protivnika javno optužio za korištenje dopinga (pa odmah nakon toga to opovrgnuo), a Brazilac se nije javljao. Tek je njegov menadžer natuknuo kako otkazivanje borbe nema nikakve veze s dopngom. Sad je ponovno tu, dozvola za borbu mu je vraćena i odlučio je objasniti što se dogodilo.

“Borba je bila upitna jer je Romero snimao reality show. Kad se napokon vratio i mogao potpisati ugovor, onda je komisija New Yorka uklonila mene. Pitali su me u vezi lijekova za želudac koje sam koristio. Nakon toga su mi rekli da zbog toga neću biti u stanju boriti se. Zabranili su mi nastup jer ih nisam na vrijeme obavijestio. A u pitanju su jednostavne tablete, zovu se Plasil. To nije doping, to je nešto što se uzima za bol u trbuhu. Nisam razumio zašto mi to rade, samo su rekli da se zbog toga ne mogu boriti”, ispričao je Costa brazilskom Combateu.

Nakon što je prošlog tjedna borbu otkazao Yoel Romero, Costi je ponuđen povratak na program i borba protiv Jacarea Souze. On tada više nije bio u stanju istu prihvatiti jer se ne bi stigao pripremiti i skinuti kilograme na prihvatljiv način.

“20 dana prije borbe rekli su mi da je sve u redu i da se mogu boriti. Dobio sam 20 dana da se pripremim, a nisam bio u kampu. Prestao sam trenirati za borbu kad su mi rekli da se neću moći boriti protiv Romera. Mjesec dana sam znači odmarao, radio sam samo lakši trening. Nazvali su me i ponudili mi Jacarea. Pristao sam, ali uz uvjet da borba bude u svibnju. Nisam bio u mogućnosti boriti se 27. travnja. Osim teškog treninga, morao bih skinuti 18 kilograma”, objasnio je u kakvu su ga situaciju stavili.

Posebno su ga zasmetale optužbe za korištenje dopinga. One dolaze zapravo otkako se prvi put pojavio u UFC-u, što može zahvaliti svojoj impresivnoj konstituciji. No, ovo je bilo prvi put da ga je za tako što optužio netko protiv koga se trebao boriti. Kubanac je također borac koji se kroz UFC karijeru često susreće s takvim optužbama pa je to još više iznenadilo.

“Ružno je slušati takve stvari. Iako su lažne optužbe, neki dim se ipak podigne. Sve dok ljudi ne shvate da nisam ništa učinio, oni imaju krivu sliku. Nemam ništa za dodati na tu temu, ništa se nije dogodilo. Nikad nisam ništa koristio, nikakav doping. USADA je tu da to dokaže. No, sad ću još više uživati u tome da ga prebijem. Svaki udarac donijet će mi dodatno zadovoljstvo”, poručio je Romeru.

Jacare Souza na kraju će se boriti protiv Jacka Hermanssona, a čini se kako će Costa ponovno na čekanje Romera. Njihovu borbu UFC pokušava organizirati još od jeseni prošle godine. Prvi put su ugovoreni bili za UFC 230 u studenom, nakon toga se spominjao siječanj i prvi ovogodišnji event, dok je na kraju otpala i ova borba na Floridi. Fanovi se nadaju kako će četvrti pokušaj ipak upaliti, jer ovo je zapravo savršena borba za ovu diviziju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI