Paulo Costa: Osvojiti ću titulu u tri različite kategorije pa prijeći u boks

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.09.2018 10:13h Autor:

Paulo Costa

Nema nikakve sumnja kako UFC u Paulu Costiu ima iznimno talentiranog, ali čini se i izuzetno ambicioznog borca. Brazilac je otkrio svoj plan koji zvuči pomalo nevjerojatno, no on je uvjeren da ga može ostvariti.

Costa je do sada oduševio svojim UFC nastupima te je trenutno samo borbu ili dvije od napada na titulu srednje kategorije. A sve je to ovaj 27-godišnjak postigao iznimnim radom i zalaganjem. Nakon neuspjeha u brazilskom Ultimate Fighteru počeo je raditi žešće nego ikad i evo gdje je dogurao. A sada želi još puno više.

“Plan kako želim odraditi karijeru je osvojiti tri pojasa i umiroviti se. Mogu se boriti u velteru, srednjoj i poluteškoj kategoriji. A također želim i okrenuti se boksu prije nego napunim 35 godina. Nemam plan B, osoba koja ga ima nikada ne uspije ostvariti plan A. Kad imaš plan B, odustati će kod prvog većeg izazova i okrenuti mu se. Nikada ga neću imati, moj jedini plan je ovo što sam naveo”, izjavio je Costa brazilskim medijima.

Costa se prisjetio kako je napustio svoj rodni grad s ciljem da napreduje i postane ono što je danas, ali i još bolji.

“Nikada nisam imao novaca za autobus ili vlak da bih redovno odlazio trenirati niti sam imao za suplemente. Tako sam otišao i šest mjeseci sam proveo izvan kuće, Božić i Novu Godinu nisam dočekao s obitelji nego sam odlučio sve odraditi kao vojnik jer to je bilo potrebno”, kratko je ispričao borac koji čeka oporavak Yoela Romera, kada se namjerava boriti protiv njega. Trebalo se to održati već 3. studenog na UFC 230 eventu, ali Kubanac se ozlijedio, a Costa je odbio boriti se protiv bilo koga drugog.

Zanimljivo zvuče planovi, posebno ovo sa spuštanjem u velter, što ne izgleda tako realno kada vidimo kako ovaj momak izgleda. No, ako on u to vjeruju i kaže kako nema plan B, zašto bi mu mi išta kontrirali. Na njemu je da dokaže kako su mu ambicije s pokrićem, a ako nastavi kao do sada, to bi se moglo i dogoditi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI