Paulo Costa odbio zamjenskog protivnika: “Čekati ću Romera, nema bolje borbe za mene!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.08.2018 00:10h Autor:

Paulo Costa

Čini se kako niti Paulo Costa neće nastupati na UFC 230 eventu, gdje je prvobitno imao ugovorenu borbu protiv Yoela Romera. Naime, on je izjavio kako sada više ne vidi smisao boriti se protiv ikojeg drugog protivnika.

Nakon što je Yoel Romero izjavio kako neće biti spreman boriti se protiv Coste na UFC 230 evemtu, kao što je bilo planirano, počelo se špekulirati o tome koga bi UFC mogao Brazilcu namijeniti kao zamjenu. Budući da se event održava 3. studenog, dovoljno je vremena za bilo kojeg borca da prihvati borbu i odradi puni kamp. No, čini se da za tako što neće biti potrebe, budući da Brazilac zamjenskog protivnika nema namjeru prihvatiti.

“Meni se čini da Romero samo traži više vremena kako bi trenirao i pripremio se za našu borbu. Do borbe će doći, ja ću ga čekati. Dati ću mu vremena koliko god mu je potrebno. Koliko god misli da mu treba da bi se pripremio, dobiti će. Borba bi se mogla dogoditi početkom iduće godine”, rekao je “The Eraser”, koji je borbu protiv Romera prihvatio čim mu je ista ponuđena.

UFC ga svakako ima namjeru zadržati na programu eventa, no čini se kako on ima puno pravo odbijati druge protivnike, nakon što je potpisao ugovor za borbu protiv Romera. To vidi kao najbrži put do borbe za titulu prvaka te nema namjeru odraditi nešto čime bi to mogao ugroziti.

“Nema razloga zašto bih prihvatio neku drugu borbu prije te. On je prvoplasirani borac na rankingu, tako da bolju borbu i boljeg protivnika ne mogu dobiti, ako računamo na to da će se Gastelum boriti protiv Whittakera za titulu. Mislim kako je to borba koju je potrebno ugovoriti i čekati ću ga dok ne bude spreman. Onda ću ga pobijediti i krenuti na put po pojas prvaka.”

Ipak, nije sve tako kristalno čisto, budući da se na UFC 230 event bore Chris Weidman i Luke Rockhold i čini se da će pobjednik te borbe biti idući na redu. Osim toga, Whittaker će pojas braniti tek početkom iduće godine i do tada se stigne još štošta dogoditi i rasplesti. UFC je odlučio Kelvinu Gastelumu dati šansu, a tko će biti idući je zapravo teško pretpostaviti. No, znajući kako UFC ne voli one koji odbijaju borbe i čekaju, odnosno tako nešto im se pomalo obilo o glavu u slučaju Tyrona Woodleya, Brazilca bi mogli ciljano marginalizirati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI