Paulo Costa nakon novog nokauta: Hoću Weidmana! Israel Adesanya? Nemam pojma tko je to! (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.07.2018 10:09h Autor:

Hall vs. Costa

Novi nastup Paule “The Erasera” Coste i nova impresivna pobjeda nokautom. Brazilac je u subotu protiv Uriaha Halla odradio svoj do sada najbolji nastup, a nakon nove pobjede je otkrio i svoje ambicije.

27-godišnji Costa (12-0, 4-0 UFC) je Halla savladao nokautom u drugoj rundi, nakon što je prije toga primio podosta jakih udaraca. No, sve je to izdržao te je iz tog razloga ova pobjeda još impresivnija, ali dala je odgovore na nešto što se do sada nije znalo, prije svega kako Brazilac stoji s primanjem udaraca. I tu se iskazao vrlo dobar, odnosno da nije u pitanju samo brutalni nokauter koji od prve sekunde melje svoje protivnike.

Njegovu nevjerojatnu snagu nije uspio izdržati niti do sada devetoplasirani borac UFC-ove ljestvice srednje kategorije, kojeg će Costa tako preskočiti u poretku, a i Dana White je za ovog mladića imao samo superlative i upravo je njega proglasio novom brazilskom UFC superzvijezdom. Od strane fanova i kolega postoje insinuacije kako kod njega “nije baš sve čisto”, no dok god USADA testovi pokazuju negativne nalaze, relevantno je reći kako je Costa impresivan borac čije najbolje vrijeme tek dolazi. Nešto što se tiče tog vremena i onoga kako on gleda na njega, objasnio je sam.

“Ovo je samo još jedna pobjeda na mom putu prema svjetskoj tituli. Sada se želim boriti protiv top borca, borca iz vrha. Želim se boriti protiv Chrisa Weidmana. Uvjeren sam da me nitko u ovoj diviziji ne može pobijediti, najsnažniji sam borac UFC-ove srednje kategorije. I to pokazujem svakom svojom borbom. Uriah je imao jako dobar tajming i odlično je pogađao direktom, ali znao sam da neće biti sposoban podnijeti moje napade, da se neće moći nositi s mojom energijom. Ja sam već sada spreman za novu bitku”, otkrio je Costa.

Potencijalnu borbu protiv drugog neporaženog talenta, koji ne izgleda niti malo manje impresivno, Israela Adesanye, nije htio komentirati. Zapravo, rekao je kako niti ne zna o kome je riječ.

“Ne znam tko je to. O njemu mogu mogu razmišljati kada dođe u Top 10 ili u Top 5”, izjavio je “The Eraser na pitanje o “The Last Stylebenderu”.

Zapravo, situacija je takva da nakon ove borbe Adesanya neće biti daleko od Coste. Brazilac se nalazio na desetom mjestu ljestvice, dok Adesanya još nije bio član iste, no Adesanya je savladao borca koji se nalazi na osmom, a Costa borca koji se nalazio na devetom mjestu. Tako sve vodi k tome da bi se mogli naći jedan pokraj drugog, nebitno tko će biti ispred. Ipak, od njihove borbe za sada ne bi trebalo biti ništa, budući da je Dana White već izjavio kako će obojica posebno graditi svoj put prema vrhu te da ih nema namjeru uparivati. Zato će biti zanimljivo vidjeti koga će se im se iduće isporučiti. U svakom je slučaju sjajno pratiti srednju kategoriju UFC-a kraj ovakva dva nadolazeća borca.

Ispod teksta možete pogledati na koji je način Costa završio svoju subotnju borbu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI