Patrick Cote objasnio odluku o umirovljenju: Prestao sam se radovati odlascima na treninge

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.04.2017 20:17h Autor:

Patrick Cote

Prošlog vikenda umirovio se bivši UFC izazivač, pravi MMA veteran i jedan od najboljih kanadskih MMA boraca u povijesti, Patrick Cote. Shvatio je kako je došao trenutak za tu odluku te je objasnio kako je to prepoznao.

Cote je sve iznenadio kada je, nakon borbe protiv Thiaga Alvesa, svoje rukavice ostavio na podu kaveza, rekavši kako je to bila njegova posljednja borba. Nitko to nije očekivao, posebno jer se činilo kako je Cote u posljednje vrijeme pronašao staru formu koja ga je svojevremeno dovela do napada na UFC naslov. No, odluku je donio puno prije te borbe.

“Nisam htio raditi neku priču od toga. Želio sam se fokusirati na borbu i želio sam da ljudi tako gledaju na nju, a ne na moj oproštaj. Čak niti moja supruga, niti dva čovjeka u kutu nisu znali za tu odluku. Znao je jedini moj glavni trener. Sve sam to planski učinio, jer sam želio odraditi to za sebe. Ovo je prva borba u 15 godina moje karijere gdje sam bio sebičan. Nisam radio nikakve interview jer nisam htio da to bude velika stvar. Ostavio sam to sebi i potrudio se maksimalno uživati u svemu što jedna borba u normalnim uvjetima donosi. Proživljao sam svoj posljednji izlazak, posljednju ulaznu pjesmu i posljednje najavu Brucea Buffera. Ni za čime ne žalim, sve što sam napravio sam napravio za sebe i bio je dobar osjećaj”, rekao je Cote pet dana nakon što je posljednji put napustio UFC-ov kavez, gdje je ukupno odradio 21 borbu. Georges St-Pierre je osim njega jedini Kanađanin koji je došao do te brojke.

Ovaj 37-godišnjak je došao do pobjede u šest od posljednjih deset borbi, odnosno otkako se 2012. godine vratio u UFC. Čak je u svim borbama dobro izgledao i dojam je kako još uvijek ima kvalitetu za nastupati na visokom nivou. No, nema nešto drugo, a otkrio je što:

“Odluku sam donio ranije, nije imala nikakve veze s porazom. Ona je došla prije dva mjeseca. Jednostavno sam umoran oko onoga što radim već 15 godina. Uvijek sam govorio kako ću završiti kada se jednog dana budem ustao i ne budem htio krenuti u dvoranu. Kada mi sam trening bude predstavljao neku vrstu tlake. A to mi se dogodilo par puta tijekom ovog kampa i to je bio znak da je moja karijera gotova. Imao sam sjajnu karijeru, borio sam se za titulu prvaka i to nitko ne može oduzeti. Sretan sam sa svime što sam postigao, a sada je vrijeme za neke nove izazove u životu.”

Cote karijeru završava s 23 profesionalne pobjede i 11 poraza, a svakako je vrijedno spomenuti da je bio trener u Ultimate Fighteru. Svakako će ostati u memoriji fanova kao beskompromisan borac, a na kanadskoj MMA sceni zauvijek će nositi status nacionalne MMA legende.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI