Pat Miletich službeno ušao u UFC-ovu kuću slavnih (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.07.2014 22:31h Autor:

Pat Miletich

Pat Miletich, borac koji je uvijek ponosno isticao svoje hrvatske korijene te nosio i nadimak "Hrvatska senzacija" službeno je postao član UFC-ove kuće slavnih, na današnjoj ceremoniji u Las Vegasu, održanoj njemu u čast. 

U jednoj sjajnoj borilačkoj karijeri, koja se nastavila na također sjajnu trenersku, ostvario skor 29-7-2, a unutar UFC-a je nastupao između 1998. i 2002. godine, kada je ostvario skor 8-2, paralelno nastupavši u još nekim organizacijama. Njegov prvi nastup bio je na UFC 16 eventu, kad je osvojio velteraški turnir te postao prvi UFC prvak u povijesti te kategorije.

Nakon borilačke karijere odlučio se na promotorsku i trenerski te vrlo brzo osnovao Miletich Fighting Systems, klub iz kojeg su došla još tri prvaka, Matt Hughes, Jens Pulver i Tim Sylvia te tadašnja mlada zvijezda Robbie Lawler. Također iskazao se i kao dugogodišni trener oružanih snaga.

Na cemeroniji, održanoj njemu u čast, se zahvalio Dani White na ovoj časti te cijeloj Zuffi što je ovaj sport dovela tu gdje je danas. 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI