PANIKA: UFC 224 ostvario najlošiji PPV rezultat u 10 godina, morali dijeliti ulaznice

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.05.2018 17:49h Autor:

Dana White

Nažalost, nekoliko godina nepromišljenog poslovanja starih vlasnika, kojemu je cilj bio umjetno nabrijavanje poslovnih rezultata pod svaku cijenu i nerealan rast, sada dolaze na naplatu novim vlasnicima elitne svjetske MMA promocije – Ultimate Fighting Championshipa.

Nije tajna kako je poslovna 2017. godina bila katastrofalna za nove vlasnike UFC-a – WME-IMG kompanije. Niti jedan PPV nisu prodali u više od milijun primjeraka, a na prste jedne ruke se mogu prebrojati priredbe u kojima su ostvarili zadovoljavajući rezultat. Iako su na kraju godine tvrdili da je iza njih sjajna prva godina upravljanja svojom novom akvizicijom, svi su znali da se u pozadini kotrlja veliko nezadovoljstvo i panika. Kako podići prodajne, a ujedno i poslovne rezultate?

Na početku godine je među ostalim najavljen i povratak Brocka Lesnara te CM Punka, a kompanija je nastavila s filozofijom “super mečeva” pod svaku cijenu. Ali nažalost, sve ovo nije za sada polučilo nikakvog uspjeha. Rezultati su sve gori i gori…

Prema neslužbenim izvještajima, koji se mogu pročitati na nekoliko američkih MMA foruma, a navodno dolaze od dobro informiranih pojedinaca, UFC 224, koji smo pratili prošli vikend, je ubilježio najlošiju PPV prodaju u posljednjih 10 godina. Navodno je prodano ispod 85 tisuća prijenosa što je prava katastrofa za UFC.

Valja istaknuti da je priredbu predvodila komercijalno prilično neisplativa prvakinja Amanda Nunes u meču protiv Raquel Pennington. Njezin posljednji PPV, UFC 215, je prodan u također skromnih 100 tisuća, ali su sada brojke još dodatno nazadovale.

Prodaja PPV-a nije bio jedini problem za UFC, kada govorimo o UFC-u 224. Gledatelji koji su pratili prijenos su mogli vidjeti polupraznu dvoranu u Rio de Janeiru što je prava rijetkost kada su u pitanju UFC priredbe. Navodno su podignute cijene ulaznica što je rezultiralo vrlo lošom prodajom. Na koncu su službe UFC-a morale dijeliti karte “šakom i kapom” kako dvorana ne bi izgledala loše u prijenosu.

Ne treba posebno naglašavati kako je u vrhu UFC-a zavladala panika. Kako preokrenuti negativne trendove do kraja 2018.?

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI