Palharesov menadžer: On to ne radi svjesno, to je instinkt

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.10.2013 10:11h Autor:

Rousimar Palhares

Alex Davis, menadžer već "najurenog" UFC-ovca Rousimara Palharesa se oglasio povodom otkaza koji je uručen njegovom klijentu. U razgovoru za MMAJunkie, Davis je priznao da je Toquinho predugo držao polugu na nogu nakon što je Pierce tapkao, no tvrdi da nije bilo nikakve zle namjere u tom potezu.

"Razgovarali smo o tome. Ono što vam sigurno mogu potvrditi jest da Rousimar ne drži polugu predugo kako bi nekome naškodio. To je nesvjesno ponašanje, mješavima adrenalina i instinkta da se poluga ne smije pustiti", poručuje Davis i dodaje:

"Mogu vam jamčiti da je Rousimar vrlo jednostavno, skromno i dobronamjerno biće. Ovo što se dogodilo nije bila namjera ili ponašanje divljaka."

Neovisno o njegovim tvrdnjama, UFC je već odlučio. Brazilac više nikada neće nastupati u UFC-u. Davis se nada da će se situacija ipak promijeniti.

"I dalje treba raditi na tome. Rousimar je na treningu znao povrijediti ljude, no sada se zna kontrolirati. U ovoj fazi treba raditi na ponašanju u meču, mora biti svjestan što radi, a ne činiti automatske poteze. Oni koji ga ne znaju, ovo ne mogu razumijeti, no kažem vam…to je čisti instinkt. On tek naknadno shvaća što je napravio. Tijekom meča je u nekoj zoni. Za mene, to se zove instinkt. Gledajte, on ne shvaća da radi nešto loše. Jednostavno ne razumije", smatra Davis.

Upitan za komentar odluke UFC-a da doživotno otpusti Palharesa, menadžer odgovara:

"To je vrlo tužno. Razumijem perspektivu UFC-a, no on nije zao. Svatko tko ga zna osobno je svjestan njegovih kvaliteta. Vidjet ćemo i pokušat ćemo riješiti problem koji očito postoji. Zašto Toquino napravi to što napravi i zašto ne pusti polugu?"

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI