Palhares i Carl večeras za WSOF-ov naslov

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.03.2014 19:30h Autor:

Steve Carl i Rousimar Palhares

WSOF večeras donosi svoj deveti event, a po imenima on je možda i najbolji do sada. Na rasporedu su dvije borbe za naslov, a u onoj glavnoj će debitirati Rousimar Palhares koji će probati detronizirati još jednog majstora partera, Stevea Carla. Na rasporedu je i borba za naslov u bantam kategoriji, kao i WSOF debi Yushina Okamia.

Nakon što je neslavno otpušten iz UFC-a, Rousimar Palhares (15-5) brzo je došao do nove velike prilike. Potpisao je za WSOF, a već u prvom nastupu imati će priliku postati njihov prvak. No, posao neće biti lak, jer će s druge strane stajati WSOF-ov prvak u velter kategoriji, Steve Carl (21-3).

Carl je još jedan majstor partera, koji je čak 16 od svoje 21 pobjede ostvario "submissionom", dok je Palhares tako ostvario 11 od svojih 15 pobjeda. Carl je, nakon odlaska iz Bellatora 2011. godine, ostvario niz od sedam pobjeda, od kojih je prvih šest bilo submissionom u prvoj rundi, dok je tek Josh Burkman u posljednjem nastupu izdržao do četvrte.

Najpoznatije Carlovo oružje je gušenje s leđa (rear-naked choke) kojim je slavio čak četiri puta u posljednje dvije godine, dok je Rousimar poznat po svom "heel hooku", odnosno poluzi na petu i koljeno, koji mu je donio čak sedam pobjeda, ali i otkaz iz UFC-a nakon prekasnog puštanja Mike Piercea iz te poluge.

Također, WSOF će dobiti i svog prvaka u bantam kategoriju. Za taj pojas borit će se Marlon Moraes (12-4-1) koji u WSOF-u ima niz od četiri pobjede, a najveća žrtva bio mu je Miguel Torres. Njegov protivnik je Josh Rettinghouse (10-2), poznat pod nadimnok Finisher.

Ono što će zanimati MMA fanove je i WSOF debi UFC-ovog veterana Yushin Okami (29-8). Nakon što je u UFC-u nastupio čak 18 puta, ostvarivši 13 pobjeda, krajem prošle godine dobio je otkaz uz obrazloženje da je organizaciji bio preskup. Sada će probati impresivnim nastupom doći do napada na WSOF titulu, a na putu mu stoji Svetlosav Savov (12-4), bugarski borac koji se borbama vraća nakon godinu i pol dana, a posljednji borac protiv kojeg je nastupio bio je Bojan Veličković. Bugar ga je savladao jednoglasnom odlukom.

WSOF 9

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI