Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Paige VanZant: Seksualno sam zlostavljana u srednjoj školi, bila sam na rubu samoubojstva | Fight Site

Paige VanZant: Seksualno sam zlostavljana u srednjoj školi, bila sam na rubu samoubojstva

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.04.2018 20:46h Autor:

Paige VanZant

Danas je službeno izašla biografija Paige VanZant, a borkinja je odmah u razgovorima za medije dodatno prokomentirala neke detalje koji se u knjizi nalaze. Između ostalog i taj kako je imala izuzetno teško razdoblje u srednjoj školi, tijekom kojeg je ozbiljno razmišljala o tome da si oduzme život.

Kad je Paige objavila da bi uskoro trebala izaći njena knjiga “Rise”, nije se znalo o čemu će točno biti priča u njoj. Podnaslov je bio vrlo mističan, odnosno otkrivao je kako je u pitanju najveća borba njenog života. Mnogi su se pitali kakvu je to borbu imala djevojka od 24 godine, bivša navijačica i nevjerojatno popularna borkinja koja trenutno ima 1.7 milijuna pratitelja na Instagramu. No, oni koji su mislili da je uvijek bila tako popularna su se prevarila. Paige je na početku srednje škole proživjela pravi horor.

“Nisam imala nikoga s bih pričala, nikoga kome bih se obratila. Bila sam prestrašena toliko da sam odmore u školi provodila u WC-u, nisam imala hrabrosti doći u menzu”, otkrila je Paige dio onoga o čemu govori o svojoj biografiji, koja se zapravo tiče razdoblja njenog života prije nego je došla do statusa UFC borkinje te velike sportske zvijezde.

Najgori dan u životu dogodio joj se u prvoj godini srednje škole, kada je imala tek 14 godina. Bila je povučena djevojka i rijetko kada se s nekim družila, da bi onda odjednom došao poziv na jedan kućni tulum, na koji je ona odlučila otići.

“Osjećala sam se kao pametna djevojka, moji roditelji su me jako dobro odgojili i mislila sam da imam dobru intuiciju što se tiče osoba. Bila sam jako usamljena i odjednom se pojavila osoba za koju sam dobila dojam da želi biti sa mnom, da želi biti moj prijatelj i bila sam sretna zbog toga. Već kada sam došla na taj tulum, na vratima sam pomislila kako to i nije baš najbolja ideja. Ušla sam unutra, iako sam osjećala da ne bih trebala. Tamo se dogodio taj seksualni napad koji me je u potpunosti promijenio kao osobu”, ispričala je, no nije išla u više detalja. To je naravno prepustila onima koji će kupiti knjigu, koja se od danas može nabaviti.

Nastavila je o tome u kakvom je stanju bila nakon spomenutog događaja, koji je jedan od dva ključna trenutka u njenom životu. Što je bilo najgore, svi u njenoj školi su znali za to što se dogodilo te je to djelovalo tako da se još više povukla u sebe.

“Razmišljala sam da si oduzmem život, nisam vidjela niti jedan drugi izlaz iz toga. Bila sam u poziciji gdje sam osjećala nevjerojatnu bol. Ja nisam htjela umrijeti, nego ja nisam više htjela imati taj osjećaj. Nisam nikome rekla ništa o tome, čak niti roditeljima jer nisam htjela da se razočaraju u mene.”

Drugi ključan trenutak je zapravo onaj najvažniji. Onaj kada je odlučila zaputiti se u borilačku dvoranu. Tada je sve krenulo prema boljem. Prvo što je dobila bilo je samopouzdanja i sigurnost u svoje vlastite odluke, a nakon toga je došao i sportski uspjeh, zvjezdani status i naravno zarada. Paige je trenutno procijenjena na oko pola milijuna dolara, što je zaradila kroz MMA, ali i sudjelovanjem u showu “Ples sa zvijezdama”. No, tek joj 24 godini i pred njom je uspješna karijera i to vjerojatno ne samo u sportu. No, osim toga ima i jednu bitnu misiju koju je pokrenula izdavanjem knjige.

“MMA je definitivno ono što je spasilo moj život, spasilo je mene kao osobu. Ukoliko mogu jednoj osobi promijeniti život ovom mojoj knjigom, mislim kako se iznošenje ove priče isplatilo”, dodala je na kraju Paige, koja je ovo sve izjavila tijekom gostovanja u televizijskom emisiji, u svrhu promocije knjige za koju ne sumnjamo kako će polučiti jako dobar uspjeh.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI