Paige VanZant se vraća u siječnju, zna i protivnicu

UFC 21.11.2017 17:32h Autor:

Paige VanZant

Paige VanZant neće upisati UFC nastup u 2017. godini, no zato bi se trebala vratiti već početkom iduće. U tijeku su završni pregovori za njenu borbu protiv Jessice-Rose Clark, borkinje koja je prije tri dana uspješno debitirala u UFC-u.

VanZant je trebala odraditi debi u muha kategoriji prošlog mjeseca na UFC 216, no tada je zbog ozljede otkazala borbu protiv Jessice Eye. Od tada su se vodili pregovori o možebitnom novom datumu, no prije nekoliko dana je Eye potvrdila borbu protiv Kalindre Farie te se tada znalo da ovaj okršaj neće doživjeti “reebooking”. Umjesto toga, VanZant ima drugačiji ispit ispred sebe.

Lijepa i popularna borkinja bi se trebala boriti protiv Jessice Rose-Clark, djevojke koja je u subotu odradila svoj UFC debi u Sydneyu, gdje je savladala domaću favoritkinju, Bec Rawlings. U pitanju je borba na UFC Fight Nightu 124, koji se održava 14. siječnja u St. Louisu. Zanimljivo, spomenuta borba između Eye i Farie će se također održati na tom istom programu.

Za VanZant će to biti prvi nastup nakon 13 mjeseci, odnosno nakon što je u prosincu prošle godine poražena od Michelle Waterson. Glavna promjena će biti ta da odlazi u muha kategoriju, nakon što se potužila kako joj je skidanja kilograma za dosadašnju stvaralo velike probleme. Što se tiče njene protivnice, ona je karijeru započela u perolakoj kategoriju, no odmah nakon prve borbe se spustila u bantam. U toj je kategoriji, izuzevši jedan nastup u muha kategoriji, nastupala sve do UFC debia prošlog vikenda. Ipak, za tu borbu nije uspjela zadovoljiti na vaganju, no UFC će joj dozvoliti ostanak u kategoriji, gdje bi se tako trebala boriti protiv Paige VanZant.

VanZant u karijeri ima sedam pobjeda i tri poraza, a kao UFC borkinja je slavila četiri puta u šestt nastupa, od toga tri puta prekidom. Clark ima osam pobjeda i četiri poraza, a dva puta je nastupila u Invicti. Ipak, u najboljoj ženskoj promociji je oba puta poražena.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI