Paige VanZant i Jessica Eye borbom “otvaraju” novu UFC-ovu kategoriju

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.08.2017 00:55h Autor:

Paige VanZant i Jessica Eye

Za vrijeme dok će se već emitirati 26. sezona Ultimate Fightera, koja će donijeti prvu UFC-ovu prvakinju nove ženske divizije, one do 57 kilograma, dvije djevojke će kategoriju službeno otvoriti. To bi trebale biti Paige VanZant i Jessica Eye, koje će tako napustiti svoje dosadašnje kategorije.

Za Eye se očekivao ovaj prelazak, a čak se spominjalo i njeno sudjelovanje u Ultimate Fighteru, no UFC na kraju u show nije uzeo niti jednu djevojku trenutno pod ugovorom. A Eye je pod ugovorom ostala podosta iznenađujuće, budući da u šest službenih nastupa ima tek jednu pobjedu i nalazi se unutar niza od četiri poraza, što njen profesionalni skor dovodi do 11-6. Prijateljica i timska kolegica Stipe Miočića nije pružala loše nastupe, a borila se većinom s djevojkama iz samog vrha, tako da je vjerojatno to razlog zašto nije dobila otkaz. Sada se ima priliku vratiti svojoj prirodnoj diviziji, odnosno napušta kategoriju u kojoj je većinom bila manja od svojih protivnica.

Odlazak Paige VanZant u muha kategoriju je svojevrsno iznenađenje, budući da ona do sada nije imala problema s prolaskom na vagi, odnosno bez problema je nastupala u slamka kategoriji. Za pretpostaviti je kako je odlučila nabaciti ponešto mišićne mase, a vjerojatno ulogu kod ove odluke igra i to što je dobila jako puno pozitivnih komentara na svoj izgled “izvan kampa”, kada hoda s desetak kilograma više nego kada je u borbenom modu. Ona je u UFC-u upisala četiri pobjeda i dva poraza, no ti porazi dolaze u njene posljednje tri borbe. Ipak, Paige je još uvijek mlada, izuzetno je borbena i više puta je potvrdila svoj talent i velike radne navike. Unutar nove divizije sve djevojke svojevrsno startaju od nule, pa bi ju ova borba mogla odmah odvesti prema vrhu.

Iako oko borbe još ništa nije službeno, vijesti iz oba kampa govore kako su obje borkinje usmeno prihvatile ovu borbu te se čeka samo isporučivanje ugovora, nakon kojeg bi njihov duel postao služben. A u pitanju je UFC 216, koji se održava u Las Vegasu 7. listopada. Za glavnu borbu eventa se spominje duel Stipe Miočića i Caina Velasqueza, no niti ta borba još nije službeno potvrđena, štoviše nikakve vijesti ne dolaze niti iz timova ijednog od spomenuta dva borca.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI