Paige VanZant: Cilj je bio odraditi dominantno i utišati kritičare

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.04.2015 13:25h Autor:

Dana White i Paige VanZant

Nakon briljantnog nastupa i pobjede Paige VanZant, upravo je lijepa borkinja bila jedna od osoba kojoj se postavilo najviše pitanje na press konferenciji. Ona je bila skromna i rekla kako još puno treba napredovati, a Dana White je potvrdio kako su svi nakon borbe htjeli upoznati upravo Paige VanZant.

Mnogi su sumnjali u kvalitetu Paige VanZant (između ostalih i autor ovog teksta) te su pretpostavljali kako još nema ono što je potrebno za savladati veteranku kao što je Felice Herrig. No, Paige je sve uvjerila u suprotno, odradivši fantastičnu borbu, a posebno je impresivno izgledao njen odgovor na očiti puno snažniju Felice.

"Ona je snažna i izgleda tako, ali čak i ako si crni pojas, kad dobiješ udarac u lice, sve se to poništi. Tako i u borbi, ako nemaš srca, sve tvoje vještine padaju u vodu", rekla je Paige te objasnila zašto misli da se ta snaga njene protivnice nije uspjela primijetiti.

A nakon što je uspjela zatvoriti usta svim kritikama, sigurno je sretna, no postojalo je pitanje da li joj je ta želja stvorila dodatnu motivaciju da tako stvarno i bude. Potvrdila je da joj je ta situacija smetala:

"To je bio plan, ali naravno da svatko želi odraditi dominantno ili završiti brzim prekidom. Nije se tu ništa mijenjalo, ali naravno da je donijelo dodatno zadovoljstvo na kraju. Ja sam još mlada, imam puno prostora za napredak i sigurno je kako ću svaku borbu izgledati drugačije i ponuditi nešto novo. Nisam trenutno najbolja što mogu biti, ali sam u najboljem mogućem kampu koji će me napraviti takvom."

No, fanovi su, kako se moglo vidjeti po ovacija pri ulasku u dvoranu, bili na njenoj strani te je joj je i to dodatno pomoglo. "Imam najbolji tim i obitelj, koji me maksimalno podržavaju, a dok sam ulazila sam osjetila i nevjerojatnu podršku fanova. Sve to daje dodatni impuls za dobar nastup. Nakon toga svega, kad sam ušla u kavez, više nije postojala nikakva trema", sretno je i zadovoljno završila Paige.

A oduševljen njome je i predsjednik UFC-a Dana White. On je pohvalio cijeli event, posebno spomenuo Paige, za koju je rekao da će biti jedna od onih koji će biti nagrađeni dodatnim honorarom, a onda je dodatno objasnio neke stvari i kako je to sve izgledalo iz njegovog kuta gledanja.

"Ona ima tek 21 godinu, a odradila je nevjerojatno i uništila Felice Herrig. Uđe u kavez i bori se, ima tu neku stvar koju ne možeš naučiti, taj neki nagon. Nakon borbe, svi ljudi koji su bili sa mnom su željeli upoznati upravo Paige. Ona je sad postala Top 10 ove divizije te je ujedno i potvrdila svoju kvalitetu. No, i ja očekujem da najbolje od nje tek dolazi", rekao je White.

Paige je ovo bio drugi nastup u UFC-u te druga pobjeda. U debi nastupu je savladala Kailin Curran, pro skor joj je 5-1, a jedini poraz doživjela je od Tecie Torres, također članice Top 10 UFC poretka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI