Paddy Holohan se prisiljen umiroviti iz zdravstvenih razloga

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.04.2016 18:17h Autor:

Paddy Holohan

U irskom SBG-u ovih dana nikako mira. Nakon problema oko Conora McGregora i nastupa na UFC 200, sad je tim zadesila nova ružna vijest. Iz zdravstvenih je razloga karijeru prisiljen prekinuta član UFC-ove muha kategorije, Patrick “Paddy” Holohan.

27-godišnji borac prisiljen je na umirovljenje iz zdravstvenih razloga. Naime, ovaj borac ima nedostatak faktora unutar krvi, imena Faktor VIII. To nije ustanovljeno od strane njega niti UFC-a, nego preko treće strane, no zbog toga više nije u stanju proći medicinska testiranja koja bi mu trebala omogućiti nastup u profesionalnoj sankcioniranoj MMA borbi.

O koliko je rijetkom poremećaju riječ, govori podatak da se pojavljuje kod jednog od pet milijuna slučajeva. Paddyu je izuzetno žao što zbog toga više neće moći nastupiti te je izjavio kako je to stvar zbog koje može samo on snositi posljedice, a ne njegovi protivnici. Dodao je kako bi on bio spreman i na to, ali da regulative to jednostavno ne dozvoljavaju.

U karijeri je odradio 15 borbi, upisavši 12 pobjeda, dva poraza i jednu neodlučenu borbu. Slavio je u tri od pet UFC nastupa, a posebno je zanimljiva situacija s eventima u Dublinu. Onog prvog je otvarao, dok je na drugom nastupio u glavnoj borbi, kad je poražen od Louisa Smolke. Ostat će upamćen kao borac koji je uvijek davao sve od sebe, unatoč tome što nije bio prirodno fizički nadaren za ovaj sport. Na Facebooku je Paddy napisao:

“Ponosan sam što sam uvijek ostavljao srce u kavezu, čvrsto sam stajao na zemlji i nikad nisam varao. Također nikad se nisam povlačio, odbijao izazove ili bježao od njih. Tužan sam što više nikad neću odraditi taj hod, ispod tih svjetala i osjetiti taj neugodan ali fantastičan nezamjenjiv osjećaj iščekivanja da kreneš i onda gledaš u kameru, svjestan da te svijet gleda. I posebno da me Irci gledaju.

No, razočaran sam što će u sportu i dalje ostati ljudi koji varaju i zbog toga dovode svoje protivnike u dodatnu opasnost, dok ja ne mogu zbog nečega što se pronađe kod jedne od pet milijuna. Mislim da sam imao još toliko puno toga za dati ovog sportu, a neću biti u mogućnosti.”

Na kraju se još zahvalio SBG timu, čiji je bio član devet godina te treneru Johnu Cavanaghu. Upravo je Paddy bio jedan od prvih boraca u timu, zajedno s Conorom McGregorom, Aisling Daly te još nekoliko momaka, koji nisu dostigli njihove uspjehe. Velik je ovo udarac za irski MMA te UFC-ovu muha kategoriju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI