Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Ozljeda Dominicka Cruza ostaviti će ga godinu dana izvan akcije | Fight Site

Ozljeda Dominicka Cruza ostaviti će ga godinu dana izvan akcije

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.12.2018 10:22h Autor:

Dominick Cruz

Nova ozljeda Dominicka Cruza ponovno je jedna od onih teške prirode i trebala bi ga ostaviti izvan akcije cijelu 2019. godinu.

Kako je Cruz sam otkrio za ESPN, tijekom sparing je doživio ozljedu ligamenata ramena te će morati biti podvrgnut sličnom tipu operacije kao u slučaju ozljede križnih ligamenata koljena. Usporedbu je Cruz tako povukao s jednom od najtežih ozljeda profesionalnog borilačkog sporta, s kojem je do sada najviše imao problema i koja je zapravo bila razlog njegovih dugih pauza.

Velika je šteta da se Cruz (22-2, 5-2 UFC) ozlijedio vrlo kratko pred povratak, odnosno pred planiranu borbu protiv Johna Linekera, kojem se već ispričao. Trebala je to biti njegova prva borba nakon prosinca 2016., kada je izgubio titulu od Codya Garbrandta te tek peti nastup od listopada 2011. godine, kada su zapravo krenuli njegovi veliki problemi s ozljedama. To je nažalost na kraju postalo njegova svakodnevnica i ono po čemu će ga fanovi pamtiti.

“Sve je to dio mog puta i ove sve ozljede ostati će dio moje ostavštine”, rekao je Cruz, za kojeg se čini kako se pomirio s još jednom teškom ozljedom.

Budući da mu je 33 godine, još nije došao u one godine kada se razmišlja o umirovljenju te unatoč takvim ozljedama niti jednom nije spominjao išta slično.

Cruz je inače revolucionarni borac, čiji je način kretanja i ulaska u rušenje studiran od strane svih elitnih trenera. Jedini borci koji su mu uspjeli parirati su TJ Dillashaw i Cody Garbrandt, koji su zapravo uspjeli preuzeti njegov stil te na njega dodatno nadograditi nešto svoje. No, način kretanja Cruza vidi se i kod mnogih drugih boraca, poput njegovog nesuđenog protivnika Linekera, Marlona Moraesa pa čak i Conora McGregora.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI