Ovo može samo kralj! Od 8000 dolara u debi borbi do tri i pol milijuna devet borbi kasnije

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.11.2016 17:04h Autor:

Conor McGregor

Nevjerojatan je borilački uspon Conora McGregora od mladog i talentiranog borca iz irskih Cage Warriorsa do najveće zvijezde u povijesti sporta, no jednako tako vrtoglav je i konstantan porast njegovih honorara za borbu.

Naime, prije samo tri i pol godine te devet borbi prije susreta s Eddiem Alvarezom, Conor McGregor bio je mladi borac na rubu egzistencije, kojem je poziv iz UFC-a došao kao posljednja šansa prije nego napusti profesionalni sport i posveti se nečemu od čega će moći živjeti. Za svoju prvu borbu dobio je tadašnji UFC minimalac u iznosu od 8.000 dolara i još toliko bonusa za pobjedu, ali ga je posebno razveselio bonus te je tada izjavio kako će napokon moći si priuštiti automobil.

Već za iduću borbu mu je bazni honorar porastao na 12.000 dolara, a nakon pobjede u toj borbi je UFC prepoznao njegov veliki marketinški potencijal te mu dao priliku da po prvi puta u karijeri predvodi UFC event i to u svom rodnog gradu. UFC Dublin mu nije donio veliku zaradu, bilo je to tek 16.000 dolara baznog honorara, još toliko bonusa za pobjede te novi bonus za izvedbu. Ali je dao do znanja UFC-u čime raspolažu. Iduća dva nastupa honorar je bio već pristojniji, no prava zarada došla je tek u ljeto prošle godine, kad je za borbu protiv Chada Mendesa uprihodio pola milijuna dolara, a jednako toliko i za borbu protiv Josea Alda.

Nate Diaz je ono što je McGregora učinilo milijunašem te čovjekom koji zapravo danas može diktirati stanje u svjetskom MMA-u. Od borbe protiv Alda u prosincu do ovomjesečne borbe protiv Eddiea Alvareza, honorar Conora McGregora povećao se za čak sedam puta. Ukratko, pogledajte cijeli popis borbi i honorara (bez uračanutog PPV postotka) i sve će vam biti jasno zašto je Conor McGregor pravi kralj ovog sporta.

Od momka koji je bio presretan što si napokon može kupiti automobil do momka koji javno i bez srama uživa u apsolutnom luksuzu prošlo je manje od četiri godine!

conor-honorarai

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI