Ovo je poraz koji će Barao pokušati osvetiti (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.07.2015 17:40h Autor:

Renan Barao

U subotu će Renan Barao pokušati vratiti pojas UFC prvaka u bantam kategoriji, koji je posljednjih 14 mjeseci u vlasništvu TJ-a Dillashawa. Podsjetite se kako je došao do njega.

24. svibnja dogodilo se jedno od najvećih iznenađenja u povijesti UFC-a, barem ako govorimo o borbama za titulu. Iznenađenje apsolutno ravno onome kad je Matt Serra nokautirao Georgesa St-Pierrea. Bila je to pobjeda TJ-a Dillashawa nad, u tom trenutku, najuvjerljivijim MMA borcem svijeta, Renanom Baraom.

Barao je u borbu ušao kao kao borac skora 32-1, s porazom još iz svoje debitantske borbe, a u UFC-u je izgledao nevjerojatno. Dillashaw se zapravo pojavio kao neplanirana zamjena i nitko mu gotovo nije davao velike šanse, iako je prije toga pokazivao velik potencijal. No, UFC skor od 5-2 je prezentirao činjenicu da možda još nije spreman.

No, bio je itekako spreman te je potpuno dominirao nad favoriziranim Baraom. I sam Brazilac je priznao da je presudio udarac iz prve runde, koji ga je bacio u 'knockdown' te da se od toga nije uspio oporaviti do kraja borbe. Mnogi taj udarac zapravo zovu sretnim, a iz tog razloga je Barao i dobio brzu priliku vratiti pojas. Prošlog kolovoza se dogodio skandal na vaganju, no sad je spreman.

Može li Barao vratiti pojas prvaka u Brazil i svoje vlasništvo? Da li je uistinu udarac koji je presudio prvu borbu bio dodir sreće? Koliko će na Dillashawu vidjeti činjenica da se 11 mjeseci nije borio? Sve to saznati ćemo u subotu u Chicagu, a do tad se prisjetite cijele prve borbe.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI