Ovo je navodno pravi razlog zbog čega je Lesnar odustao od povratka u UFC!

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.05.2019 11:09h Autor:

Brock Lesnar (Facebook)

Brock Lesnar se neće vratiti u UFC, a samim time je propao i mega meč protiv prvaka u teškoj kategoriji Daniela Cormiera, koji je bio planiran za kolovoz ili rujan. Točni razlozi Brockovog odustajanja nisu poznati, a to je obično plodno tlo za razne teorije.

Najglasnija je ona koja kaže da je Brock pao na doping testu s obzirom da je posljednjih tjedana bio u grupi boraca koje USADA redovito testira. Još u WWE-ju je bilo primjetno da Lesnar više ne izgleda tako moćno i snažno, što se pripisivalo tome da se radi testiranja i povratka u UFC morao “skinuti sa steroida” i ostalih u MMA svijetu ilegalnih supstanci.

No, oni malo upućeniti tvrde da to nije pravi razlog zbog kojeg je MMA scena ostala bez ovog velikog “matchupa”. Navodno je pravi razlog u raspodjeli kolača od prodaje PPV prijenosa koja Lesnaru ne bi donijela jednako izdašnu sumu kao ranije kada je bio dio elitne promocije. Naime, okolnosti su se promijenile i UFC sada svoj PPV u SAD-u prodaje isključivo preko ESPN+ platforme. Da bi kupili PPV prijenos preko ESPN-a, najprije morate biti pretplatnik online platforme, a zatim morate dodati iznos za pojedinačni prijenos. Procjene kažu da će broj prodanih PPV prijenosa na ovaj način znatno pasti (već je znatno pao), a time bi i Lesnarov udio bio znatno manji nego što je on to očekivao.

Da se između Lesnara i UFC-a ispriječio upravo ovaj problem, otkrio je u četvrtak poznati komentator i insajder Dave Meltzer. On tvrdi da je Lesnar u konačnici jednostavno onda tražio previše novca (fiksni dio) za svoj povratak, što je UFC morao odbiti. Iako su svjesni da bi Lesnar  u ovom trenutku bio jedna od njihovih najvećih zvijezda (možda i najveća), Dana White i ostatak čelništva UFC-a nije moglo pristati na milijunski iznos koji je tražio.

WWE zvijezda i bivši UFC prvak i dalje šuti i ne oglašava se oko odustajanja od povratka u Octagon. A niti nitko iz UFC-a za sada nije govorio o točnim razlozima odustajanja od meča Lesnar vs. Cormier. Najveći dobitnik ovakvog scenarija bi mogao biti naš Stipe Miočić, koji sada već godinu dana srpljivo čeka svoju priliku za revanš protiv Cormiera.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI