Ovo je gušenje kojim je Charles Oliveira srušio 23 godine star rekord UFC-a! (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.09.2018 11:46h Autor:

Oliveira vs. Giagos

UFC ima novog rekordera, odnosno čovjeka koji je nadmašio deset “submission” pobjeda pionira slobodne borbe, Roycea Graciea. To je Alex Oliveira, koji je ugušio Christosa Giagosa. Pogledajte kako je to postigao.

28-godišnji Oliveira je član UFC-a već osam godina, a još otkako je kao “klinac” pristigao u promociju je bilo jasno kako je u pitanju pravi umjetnik slobodne borbe. Posebno se to odnosi na parter, gdje je atraktivan borac prepun svakakvih rješenja. Uostalom, do pobjede prisiljavanjem na predaju došao se do sada sa šest različitih tehnika, što je postignuće kojeg nitko nije niti blizu. A čini se kako i sedma tehnika nije daleko, odnosno već je bilo nekoliko kojima je pokušao savladati protivnike te su samo nijanse nedostajale da u tome i uspije.

Protiv Christosa Giagosa hvatao je spomenuti rekord, odnosno je po 11. puta u UFC karijeri prisiliti protivnika na tapkanje. No, nije srljao prema tome. Cijelu prvu rundu strpljivo je odradio na nogama, a priliku za odvesti borbu na pod je dočekao u drugoj rundi. Nakon toga mu uistinu nije dugo bilo potrebno za doći do pozicije iz koje je upisao pobjedu. Giagos je nije niti snašao, a “Do Bronx” mu je već bio na leđima te je tapkanje vrlo brzo došlo.

Pogledajte na koji je to način ovaj doktor slobodne borbe postigao ovaj rekord za koji je teško pretpostaviti da će ga itko nadmašiti. Zapravo, gledajući da mu je tek 28, vjerojatno će i ovaj Oliveirin dodatno porasti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI