Čovjek koji prijeći legalizaciju MMA-ja u New Yorku pod istragom FBI-ja!

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.12.2014 10:18h Autor:

Sheldon Siver

Čovjek koji prijeći legalizaciju MMA-ja u američkoj državi New York, Sheldon Siver je pod istragom FBI-ja, pišu tamošnji mediji. Razlog istrage je pranje novca, odnosno sumnjive uplate koje su sjedale na njegov i na račun njegove male pravničke kompanije koja se bavi traženjem poreznih olakšica za posjede i građevine u New Yorku.

Siver je i prije bio na meti istražitelja i policije, no nikada nije podignuta optužnica. Kako stoji u izvještajima, sada je situacija kudikamo ozbiljnija.

Hoće li ova situacija utjecati na status MMA-ja u državi New York, teško je za procijeniti. Siver je već godinama "glasnogovornik" interesnih skupina koje su protiv legalizacije slobodne borbe u jedinoj državi sjevernog dijela Amerike koja još to nije učinila. Kako stoji u medijskim izvještajima, New York zbog toga gubi milijune dolara koji bi se prikupili kroz tu industriju, a sve su češće i neregulirane MMA borbe koje su prijetnja sigurnosti samih boraca.

Poznato je da se iza čitave priče zapravo krije politika, odnosno sindikalni lobij koji je na "pik" uze braću Fertitta – inače vlasnike lanaca casina i vlasnike elitne MMA promocije UFC.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI