Overeem “popljuvao” Fedora: Trajao je tri godine, ostalo je razbijao kante, a mene je dva puta odbio

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.07.2017 21:20h Autor:

Fedor vs. Overeem

Alistair Overeem jedan je od onih koji Fedora Emelianenka ne smatraju najboljim teškašem svih vremena, a naveo je i svoje razloge zašto tako misli.

Overeem je upitan o tome što misli o Fedorovom nastupu na posljednjem Bellatorovom eventu, kao i o cijeloj karijeri velikog ruskog borca. Mnogi ga smatraju najvećim ikad, dok neki smatraju kako su takve kategorizacije ipak pretjerane. Nizozemac nije pokušao sakriti kako pripada ovoj drugoj skupini, a naveo je i razloge zašto na to gleda na taj način.

“Mislim kako je Fedor imao odlično razdoblje između 2002. i 2005. godine, a ljudi govore o nevjerojatnih deset godina. Istina je drugačija, činjenica je kako je Fedor nakon 2005. godine razbijao kante. Također, odlučio je nikada se ne testirati u UFC-u i to je ono što me jako smeta. Smatram da je to morao i trebao učiniti. Morao je iskušati se u toj konkurenciji da bi potvrdio svoju vrijednost. Ta stvar će uvijek nedostajati kada gledamo na njegovu karijere. Također, on nije najveći teškaš ikada jer je dva puta odbio boriti se protiv mene dok sam bio Strikeforce prvak. Želio sam se borio protiv njega jer je veliko ime, no on je odbio”, izjavio je ‘Reem’ na tu temu.

Mnogi te iste stvari Fedoru zamjeraju, a također je činjenica kako na njegovom 36-5 skoru stoje neka imena s kakvima se borci njegovog renomea ne bi trebali uparivati. No, također stoje i činjenice kako je savladao gotovo sve Pride borce koji su predstavljali neko ime, uključujući i neke UFC pridošlice. Američki dio karijere je druga priča i sigurno kako veliki dio fanova nikada neće uvažavati to što Fedor tamo nije napravio bolji rezultat. Uostalom, svatko ima pravo na svoje mišljenje te ako netko smatra Fedora najvećim, to je jednako relevantno kao i suprotna mišljenja onih koji se s tim ne slažu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI