Overeem ima pravo na dozvolu za testosteronsku terapiju?!

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.03.2013 08:48h Autor:

Alistair Overeem

Alistair Overeem samo tjedan-dva nakon što je pretrpio težak poraz u okršaju protiv Antonia "Bigfoota" Silve, iako je u prve dvije runde ostvario lijepu bodovnu prednosti, već je ugovorio novi meč, a idući protivnik mu je Junior dos Santos.

To je borba kojoj se mnogi raduju, njih dvoje trebali su se sresti u oktogonu još u prvoj polovici 2012. godine, no sve je propalo kada je Reem pao na doping testu zbog iznimno visoke razine testosterona.

Sada je situacija obrnuta i Alistair ima iznimno nisku razinu, svega 179 nanograma po decilitru, dok je standardna razina oko 250 nanograma. U normalnim slučajevima to ga kvalificira za dobivanje dozvole za hormonalnu terapiju testosteronom i većina liječnika bi u svačijoj situaciji propisalo takvu terapiju.

No, s obzirom da je prije otprilike desetak mjeseci upravo zbog toga pao na doping testu prilično je teško za povjerovati da će mu Atletska komisija Nevade zbog toga uvažiti takav dokument. Doktori napominju kako je 179 nanograma po decilitru niska razina testosterona čak i za ljude koji nisu profesionalni sportaši, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se rasplesti ovaj slučaj.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI