Overeem dobio dozvolu: Sada sam još veći nego prije!

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.01.2013 19:27h Autor:

Alistair Overeem

Atletska komisija u Nevadi danas je primila ponovno, baš kao što je krajem prosinca bilo i najavljeno, Alistaira Overeema kako bi ga saslušali povodom isteka njegove devetomjesečne suspenzije zbog pada na doping testu u prvoj polovici 2012. godine.

Članovi Komisije za izdavanje licence imali su tri mogućnosti. Mogli su odbiti izdavanje licence iz određenog razloga, izdati je uvjetno i izdati je bezuvjetno. Prvi scenarij je nešto što nije nitko ni očekivao, pogotovo kad se uzme u obzir ponašanje Overeema posljednjih mjeseci, kao i dozvola za promociju meča Overeem VS Antonio Silva na samom početku veljače.

Overeem je tijekom suspenzije podvrgnut više puta novim doping testovima i sve ih je uspješno prošao, a to je bio glavni razlog zbog kojeg su mu članovi Komisije jednoglasno odlučili ponovno izdati licencu za nastup čime i je i službeno dobio dozvolu za povratak u oktogon i nastup na UFC-u 156.

Kao što smo već spomenuli, tamo ga čeka borba protiv Antonia "Bigfoot" Silve te u slučaju pobjede vrlo vjerojatno će dobiti status prvog izazivača UFC-a u teškoj kategoriji, a zatim slijedi meč protiv Caina Velasqueza što bi značilo konačno priliku za osvajanje titule prvaka UFC-a u kategoriji iznad 93 kilograma.

"Tijekom suspenzije ja sam uglavom redovito trenirao i zapravo sam sada i veći nego što sam bio prije. Imam novog nutricionista i bolju liječničku ekipu koja budno pazi na mene. Učinio sam sve što sam mogao kako bih ispravio svoju grešku", rekao je Overeem.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI