Otpor je uzaludan: Još jedna savezna država u SAD-u dozvolila MMA borbe

UFC 04.05.2012 22:40h Autor:

UFC majica

Svaka savezna država u Sjedinjenim Američkim Državama donosi svoje propise i zakone, to vam je vjerojatno poznato. No, još uvijek ima nekoliko država koje MMA ne smatraju sportom te je samim time zabranjeno organiziranje borilačkih priredbi s MMA borbama.

Srećom, MMA organizacije, a tu se ponajprije misli na UFC, zahvaljujući svom odličnom poslu sve više lome taj otpor i sada se broj saveznih američkih država u kojima MMA nije dozvoljen može nabrojati na prste jedne ruke.

Posljednja savezna država koja je “popustila” jest Vermont. Čelnici UFC-a nisu skrivali svoje zadovoljstvo, iako s obzirom na veličinu države, vrlo je upitno hoće li i kada jedna njihova priredba doći i u njihove dvorane. Najveći grad u Vermontu broji svega 42.000 stanovnika.

“Vermontova legalizacija MMA borbi samo je jedna u nizu potvrdi da ovaj sport sve više dobiva na značaju u državi”, rekao je Lorenzo Fertita.

Nažalost, još uvijek im je ostalo za slomiti otpor savezne države New York, no prema svemu sudeći ni u najmnogoljudnijem američkom gradu neće morati još predugo čekati na prvu UFC priredbu.

MMA borbe su sada regulirane propisima u ukupno 46 saveznih država u SAD-u.

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI