Otkriveni osobni problemi zbog kojih je Till navodno pao vagu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.05.2018 14:09h Autor:

Darren Till

Darren Till je u subotu promašio službenu vagu i to za popriličan iznos, no svejedno je jučer nastupio u glavnoj borbi UFC-ove Fight Night priredbe u Liverpoolu. Baš kao i njegova kolegica Molly McCann koja je također pala, no uz određene ustupke joj je dopušten nastup.

S obzirom da je Britanac pobijedio Thompsona, a da je McCann poražen u jednom od uvodnih mečeva večeri od Gillian Robertson, sada je ukupan “score” UFC mečeva u 2018. u kojima su nastupili borci koji nisu prošli vagu nevjerojatnih 7-1. Naravno u korist onih koji nisu prošli taj službeni tehnički dio inače potreban da bi mogli nastupiti.

Čelnici UFC-a su zasigurni svjesni problema, ali ih pohlepa tjera da i dalje pokušavaju dogovoriti mečeve neravnopravnih protivnika tako što dio honorara daju oštećenom borcu i tako ga udobrovolje da nastupi (jer prema pravilima to ne mora, ako ne žei). Iako svi uglavnom pristanu na meč jer ne žele ispasti “parti brejkeri” i zamjeriti se svom poslodavcu, nakon što izgube dvoboj tih 20 ili 30 posto protivnikovog honorara im je slaba utjeha.

Teško je pretpostaviti je li Stephenu Thompsonu danas iskreno krivo što je pristao na meč protiv sigurno 5 kilograma težeg protivnika unatoč tome što je na press konferenciji nakon svega izjavio “kako nije želio iznevjeriti publiku jer je to njegov  protivnik”. No, lako je pretpostaviti da mu onaj neugodan osjećaj u želuci još uvijek nije nestao…

Pitanje koje su novinari postavili predsjedniku UFC-a Dani Whiteu odmah nakon službenog vaganja u subotu je glasilo: “Kakvo opravdanje je ponudio Till kojem je ovo već drugi put da od kada nastupa u Octagonu pada na službenoj vagi?”.

White je natuknuo da određenih opravdanja ima, a da su oni osobne prirode. No, također je naglasio da ih zapravo ne bi trebalo biti jer se radi o profesionalcima, a da je Till još dodatno domaći borac koji nije trebao putovati i  uživao je sve blagodati nastupanja u svom gradu.

U nedjelju je na nekoliko foruma, ali i od strane UFC-ovog komentatora Joea Rogana tijekom podcasta “Fight Compaignon”, otrkiveno o kakvim se osobnim poblemima radilo, a zbog kojih Till nije morao uspješno skinuti kile.

Navodno je njegova djevojka, koja je trenutačno u drugom stanju, u tjednu borbe hospitalizirana zbog problema s trudnoćom. Till je umjesto da skida kile, morao u četvrtak i u petak nekoliko puta ići u bolnicu što je onemogućilo da proces odradi uspješno do kraja. Kada je bilo jasno da neće proći službenu vagu je ponudio predsjedniku UFC-a Dani Whiteu da čitav honorar pripadne “Wonderboyu”, sve samo da bi pristao na meč.

Na koncu je dogovoreno da Thompsonu pripadne 30 posto Tillovog honorara, a da na dan meča ne smije biti teži od 84.5 kilograma.  Taj je zadatak uspješno ostvario, a ostalo je povijest…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI