Otkriveni detalji oko mogućeg Lesnarovog povratka! UFC bi ga želio vidjeti protiv Stipe Miočića!?

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.07.2017 22:01h Autor:

Brock Lesnar

Pojavile su se detaljnije informacije o možebitnom novom povratku Brocka Lesnara u UFC, koje govore kako mu je promocija spremna dati i borbu za titulu protiv Stipe Miočića, no ono kako su to mislili izvesti je trenutno neostvarivo.

Nove informacije dolaze od Dave Meltzera, vjerojatno najelitnijeg svjetskog novinara po pitanju izvještavanja o profesionalnom hrvanju. Budući da je Lesnar velika kečerska zvijezda, podrazumijeva se kako je Meltzer kvalitetno istražio o čemu je tu zapravo riječ i može li se zaista Lesnar vratiti u UFC. Dave je tako došao do vrlo zanimljivih podataka.

Naime, po onome što je on izjavio, UFC je imao namjeru Lesnara upariti s prvakom, Stipom Miočićem, i to na eventu koji se početkom studenog održava u Madison Square Gardenu. No, tehnički im je ta opcija neostvariva, radi Lesnarove situacije sa suspenzijom, ali i potrebnim vremenom za testiranje unutar USADA-inih redovnih testova.

Borci koji se vraćaju iz mirovine se moraju podvrgnuti testiranju u trajanju od četiri mjeseca i tek onda mogu dobiti dozvolu. Kod Lesnara je to čak pet mjeseci od danas, budući da je bio pod jednogodišnjom suspenzijom. Ono što je također problem je to što se Lesnar u veljači ove godine službeno umirovio. Time je njegova borilačka suspenzija zamrznuta te će biti prisiljen odraditi još pet mjeseci suspenzije, ukoliko odluči prekinuti svoju borilačku mirovinu. Time bi se mogao boriti tek sredinom prosinca.

UFC, prema Meltzerovim riječima, nema ništa niti protiv te opcije, jer bi im Lesnar svakako mogao donijeti dobru zaradu, neovisno o tome na kojem eventu nastupa. Također se nadaju i povratku Ronde Rousey, koja se nije umirovila te je i dalje podložna redovnim testiranjima. Dana White govori kako se ona najvjerojatnije više neće boriti, no to još ništa nije sigurno, a i White je ranije više puta griješio u sličnim procjenama.

Problem za Lesnara je i to što bi mu povratak u UFC donio gubitak WWE pojasa, koji bi mu bio oduzet jer promocija ne želi imati prvaka koji će možda izgubiti u pravoj borbi. Također, borba u UFC-u bi ga eliminirala s nekih velikih WWE evenata, što stvara problem kod te promocije, koja s njim ima ugovor do travnja iduće godine.

Dakle, situacija oko povratka Brocka Lesnara u kavez je puno kompliciranija od samog potpisa i dogovaranja borbe.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI