Otkrivena kategorija u kojoj će se Saki boriti i vjerojatni datum debija

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.05.2017 09:36h Autor:

Gohkan Saki

UFC.com, službena stranica Ultimate Fighting Championshipa, je indirektno potvrdila potpis Gohkana Sakija kojim su ovu veliku svjetsku kickboxing superzvijedu doveli u svoje redove. Iako još uvijek nema službenog priopćenja, a niti izjave Dane Whitea oko ovog velikog pojačanja, u članku koji je izašao na UFC.comu se potvrđuje potpis, ali i otkrivaju neki zanimljivi detalji.

> Gohkan Saki potpisao za UFC!

Prije svega onaj u kojoj će se kategoriji Turčin natjecati. Naime, Saki se do sad borio ili u super teškoj ili u poluteškoj kategoriji do 95 kilograma, no s obzirom na svoju građu koja u svim fazama karijere i nije bila primjer savršenog sportskog tijela, fanovi su se po objavi informacije o potpisu s pravom pitali u kojoj će se kategoriji Saki boriti. Sa 184 centimetra visine i količinom mišićne mase koju ima, Turčin bi svakako mogao spuštati u polutešku ili čak u srednju kategoriju.

Prema pisanju UFC.coma Saki će se boriti u poluteškoj kategoriji do 93 kilograma, što bi značilo da se neće odlučiti na drastičan “weight cut”. Dapače, u tekstu stoji da je cilj turskog nokautera titulu koju trenutačno drži Daniel Cormier.

“Trenutačno nije poznat protivnik koji će se sučeliti sa Sakijem u njegovom UFC debiju, ali 33-godišnji poluteškaš je izrazio interes boriti se na Fight Night priredbi u Rotterdamu 2. rujna”, stoji na službenim stranicama promocije.

Hoće li to zaista biti tako, vjerojatno ćemo saznati vrlo brzo. Nastup u Rotterdamu s obzirom da je Saki veći dio života i karijere proveo u Nizozemskoj ima mnogo smisla.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI