Otkrili Irčevu tajnu: McGregor je jednostavno čudo, brži, okretniji i snažniji od najboljih! (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.01.2015 11:56h Autor:

Conor McGregor

Narednog vikenda u Bostonu ćemo svjedočiti novom nastupu Conora McGregora – najbrže rastuće UFC-ove zvijezde. Irac će se u petom meču za elitnu promociju sučeliti s opasnim njemčko-ruskim borcem Dennisom Siverom. Bit će to glavni dvoboj UFC Fight Night priredbe koju možete pogledati izravno na Fight Channelu.

Ususret ovom sjajnom dvoboju, UFC je "otkrio tajnu" McGregora i razlog zbog kojeg je pomeo dosadašnju konkurenciju u oktogonu.

Mjereći njegove fizičke sposobnosti modernom tehnikom, znanstvenici su zaključili kako je Conor doista "čudo od čovjeka, te da se takav skup kvaliteta u u jednom tijelu gotovo nikada ne nalazi."

Najprije su mjerili njegovu brzinu reakcije nakon zvuka i brzinu njegovog udarca rukom. Za potpuni udarac nakon signala Ircu je trebalo samo 0.3 sekunde što je vrhunski rezultat. I snaga je bila na mjestu, a prilikom mjerenja asistirao mu je donedavni izazivač u -93 kategoriji Daniel Cormier.

Uslijedilo je isto mjerenje, no sa zaštitnim znakom Conora McGregora – njegovim kružnim udarcima nogom. Brzina reakcije je bila tek neznatno sporija (0.5 sekundi), ali je McGregorov udarac bio čak duplo snažniji. Cormier je komentirajući tehniku ustvrdio da je "udarac izuzetno brz te da mu je doslovce savijao kosti podlaktice".

Na kraju su izmjerili i mnoge druge McGregovore tjelesne potencijale poput balansa, brzine, okretnosti, kretanja i slično. Rezultati su zapanjujući; Irac je okretniji od inače najokretnijih profesionalnih sportaša – golfera. U jednoj sekundi se može okrenuti oko svoje osi čak 800 stupnjeva, a golfer rekorder "samo" 720 stupnjeva. Balans mu je bolji od najbolje surfera, a i brzina je naprosto nevjerojatna.

Sve u svemu, završni komentar kaže – Conor McGregor je čudo od sportaša!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI