Otkazana borba Johnsona i Borga!

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.09.2017 10:06h Autor:

Ray Borg

Demetrious Johnson neće sutra u Edmontonu braniti titulu prvaka UFC-ove muha kategorije po jedanaesti put. Dogodilo se ono čega se bojao jedan dio fanova, odnosno Ray Borg je otkazao borbu i to samo dan prije održavanja eventa.

Tek nešto više od pola dana je prošlo kako smo napisali tekst na temu Borgovih problema sa skidanjem kilograma te kako Demetrious Johnson ne može biti siguran da napada UFC-ov rekord sve dok se Borg ne izvaže, a vaga pokaže potreban broj kilograma. Nažalost po njega, njegov protivnik nije niti stigao do današnjeg vaganja, nego je borbu otkazao prije nego je ono i krenulo.

Iako nije navedeno da su u pitanju problemi sa skidanjem kilograma, činjenica da je do ovoga došlo na dan vaganja te obavijest kako je riječ o zdravstvenim razlozima su ipak dovoljni da većina zaključi kako je upravo to u pitanju. Izvori bliski Borgu govore kako se on zapravo cijeli tjedan borio sa zdravstvenim problemima te da mu doktori na kraju nisu odlučili dati dozvolu. Otkazivanje borbe došlo je prije nego je on trebao krenuti u posljednju fazu rezanja kilograma.

UFC-u se ovime osvetilo to što su Borgu dali napad na titulu, iako je pao vagu za dvije od posljednje četiri borbe u kategoriji. Iako naravno ne tvrdimo da ovo ima ikakve veze s tim, budući da su jedine relevantne izjave te koje su došle iz Borgovog tima, koji tvrdi kako mu je svaki dan bilo sve lošije, ali da je svejedno htio nastupiti, no na kraju mu nije dozvoljeno.

Ovime Amanda Nunes i Valentina Ševčenko postaju glavna borba sutrašnjeg eventa, a nije još poznato koja će se borba s uvodnom preseliti na glavni program.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI