Otkazan UFC 233 event!

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.12.2018 09:20h Autor:

Ben Askren i Robbie Lawler

UFC je odlučio u potpunosti otkazati UFC 233 event, vjerojatno motivirani činjenicom da su ostati opcije kojom bi kao glavnu borbu eventa postavili neku u kojoj bi ulog bio pojas prvaka.

Ukratko, UFC je oko ovog eventa, koji se trebao održati 26. siječnja u Anaheimu, podosta kombinirao posljednjih tjedana. Prvobitno je on dobio glavnu borbu, onu između Henrya Cejuda i TJ Dillashawa za titulu prvaka muha kategorija, no prošlog tjedna je ta borba premještena na program tjedan dana ranije, ujedno prvi koji će se emitirati putem ESPN+ servisa. Tada se činilo kako imaju plan ubaciti novu borbu za titulu, koja bi predvodila već tada sjajan program.

Uskoro je postalo jasno što žele, odnosno planirali su na taj event postaviti borbu za titulu prvaka velter kategorije, vjerojatno između Tyrona Woodleya i Colbya Covingtona. Da tu ipak postoje neki problemi, vidjelo se vrlo brzo, kada je Dana White odlučio medijski napasti svog velter prvaka. Nije dugo trebala da Woodley odgovori, no već iz toga je bilo jasno kako su UFC-ovi planovi odjednom na vrlo slabim temeljima. Sada se to i potvrdilo.

Istog dana kada je nastup otkazao i Dominick Cruz, UFC je otkazao cijeli event, uz objašnjenje kako će unatoč tome u 2019. godini biti organizirano 12 PPV evenata te kako će idući event i dalje nositi ime UFC 234, iako se UFC 233 neće održati. Sve do sada ugovorene borbe pronaći će svoje mjesto na nekim drugim eventima. Svakako najzanimljivija od njih je ona između Bena Askrena i Robbiea Lawlera, a tu još neke vrlo zanimljive borbe protiv Jamesa Vicka protiv Paula Feldera, Yane Kunitskaye i Marion Renau, kao i Josepha Benavideza protiv Deveisona Figueirera te Krona Graciea protiv Alexa Caceresa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI