Otac Nurmagomedova: Zašto sam Khabiba tjerao da se kao dijete hrva s medvjedima (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.07.2015 11:42h Autor:

Khabib Nurmagomedov

Prije 17 godina Khabib Nurmagomedov se sprijateljio sa mladim medvjedom koji mu je služio kao hrvački sparing partner. Khabib nije ni znao za "tajni video" koji je u javnost procurio kada je Dagestanac započeo svoj do sada neprekinuti pobjednički niz. U intervjuu za ToFight.ru Khabibov otac i trener Abdulmanap objašnjava zašto je svojeg devetogodišnjeg sina tjerao da trenira s medvjedima.

Kada je video ugledao svijetlo dana, šokirao je dobar dio MMA publike, ali je s druge strane i mnoge zadivio. Vrlo netipičan način treninga je očito dao rezultate jer je Nurmagomedov do danas neporažen uz impresivan skor od 22-0.

"Kao prvo, dijete uvijek želi pokazati svojem ocu što mu sin može", započeo je Abdulmanap i nastavio:

"Žao mi je što nije bilo još zanimljivijih izazova za njega dok je bio mlad. Ovo je više bio test karaktera nego test snage."

Khabibovog oca život zasigurno nije mazio, preživio je rat, izbjeglištvo i kojekakve nedaće. Težak život nije ga spriječio da stvori cijeli roster elitnih dagestanskih boraca poput Khabiba Nurmagomedova, Islama Makhaceva i Abubakara Nurmagomedova. U nastavku pogledajte snimku hrvanja djeteta i medvjeda.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI